Marián Hossa by mal vynechať aj celú budúcu sezónu

Marián Hossa, Chicago - 1 milión dolárov. Jeden z najlepších slovenských hokejistov, aký kedy v NHL hral, vynechá celú sezónu pre alergiu na hokejový výstroj. Je celkom možné, že na ľad sa už nevráti. Napriek tomu je oficiálne stále hráčom NHL. Chicago ho zaradilo na listinu dlhodobo zranených hráčov a vďaka tomu získalo istú úľavu pod platovým stropom. Hossa má stále platnú zmluvu (až do roku 2021) a dostáva plat, ako keby hral.
Marián Hossa, Chicago - 1 milión dolárov. Jeden z najlepších slovenských hokejistov, aký kedy v NHL hral, vynechá celú sezónu pre alergiu na hokejový výstroj. Je celkom možné, že na ľad sa už nevráti. Napriek tomu je oficiálne stále hráčom NHL. Chicago ho zaradilo na listinu dlhodobo zranených hráčov a vďaka tomu získalo istú úľavu pod platovým stropom. Hossa má stále platnú zmluvu (až do roku 2021) a dostáva plat, ako keby hral. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. apr 2018 o 20:08

Generálny manažér Chicaga priznal, že zdravotný stav komplikuje Slovákovi opäť hrať.

CHICAGO. Slovenský hokejista Marián Hossa pravdepodobne nebude k dispozícii Chicagu Blackhawks ani v nasledujúcej sezóne zámorskej NHL.

"Neexistujú žiadne náznaky, že by mohol Marián Hossa hrať v sezóne 2018/2019," citoval portál cbssports.com generálneho manažéra klubu Stana Bowmana.

Univerzálny útočník vynechal celý prebiehajúci ročník pre dlhodobé kožné ochorenie.

Tridsaťdeväťročný Slovák odohral v NHL doteraz 1309 zápasov, strelil 525 gólov a pridal 609 asistencií. Zmluva s Blackhawks mu vyprší po sezóne 2020/2021 a až dovtedy môže byť na listine dlhodobo zranených hráčov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa by mal vynechať aj celú budúcu sezónu