Marián Hossa by chcel dlhodobejší kontrakt

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: SITA AP)
SITA|26. máj 2009 o 11:22

Hokejový útočník Marián Hossa chce podpísať v zámorskej NHL nový dlhodobejší kontrakt.

DETROIT. Po sezóne mu vyprší platná zmluva na jeden rok v Detroite, kde majú o trenčianskeho odchovanca záujem aj do budúcnosti. Hossa sa po skončení bojov v play-off bude zaoberať aj svojou ďalšou budúcnosťou. "Mal som šancu dohodnúť sa na ročnej zmluve s Detroitom, tak som ju uzavrel. Teraz je však situácia iná. Asi by som nechcel stráviť každé leto sťahovaním, preto sa zameriavam na dlhodobejší kontrakt," povedal pre Pittsburgh Post-Gazette Hossa, ktorý v nedeľu v Chicagu strelil svoje prvé dva góly vo finále Západnej konferencie NHL.

Detroit vedie v boji o postup do finále Stanleyho pohára už 3:1 na zápasy a jedna výhra ho delí od miestenky vo vyvrcholení sezóny. Po roku sa môže zopakovať finále Red Wings - Penguins, keďže Pittsburgh vo Východnej konferencii vedie nad Carolinou už 3:0. Vlani si o Stanleyho pohár zahral aj Hossa, ale na opačnej strane barikády v drese Penguins. "Bez debaty, finále s Pittsburghom by bolo veľmi zaujímavým variantom. Je to všetko ešte budúcnosť, ale stať sa môže všetko," dodal pre Post-Gazette Hossa.

Halákove betóny do výpredaja

Brankárske betóny slovenského hokejistu Jaroslava Haláka idú do výpredaja. Rovnako aj výstroj ďalších hráčov kanadského klubu Montreal Canadiens. Vedenie klubu sa rozhodlo predať nadbytočné veci, ktoré už hráči nebudú v novej sezóne používať. Výťažok z akcie použije na charitatívne účely. Fanúšikovia si tak môžu zakúpiť 47 prilieb v cene od 25 do 200 dolárov, štulpne, korčule, hokejky, zápasové a tréningové dresy, chrániče.

Okrem Halákových betónov idú do výpredaja aj chrániče nôh Careyho Pricea či bývalého hráča Canadiens Cristobala Hueta. Burza sa uskutoční v sobotu v Brossarde. Na akcii sa očakávajú stovky záujemcov. "Hráči si už tieto veci neoblečú, majú výstroj na novú sezónu, hokejky im vydržia pár tréningov. Pre niektorých fanúšikov to môže byť vzácny zberateľský suvenír," povedal pre National Post viceprezident Canadiens pre marketing Ray Lalonde.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa by chcel dlhodobejší kontrakt