Mohli hrať v Lige majstrov. Hrivík s Cehlárikom však zmenia dres

Marek Hrivík so spoluhráčom Petrom Cehlárikom (vzadu).
Marek Hrivík so spoluhráčom Petrom Cehlárikom (vzadu). (Autor: leksandsif.se)
TASR, SITA|21. apr 2021 o 15:07

V predošlej sezóne patrili k lídrom Leksandu.

LEKSAND. Slovenskí hokejoví útočníci Marek Hrivík a Peter Cehlárik nebudú pokračovať vo švédskom klube Leksand IF.

Podľa vyjadrenia klubu na oficiálnej stránke obaja využili výstupnú klauzulu v zmluvách a po individuálne vydarenej sezóne zmenia pôsobisko.

V klube nepočítajú ani s ďalšími šiestimi hráčmi. Tým však skončili kontrakty po sezóne 2020/2021, v ktorej Leksand vypadol už v úvodnom kole play off. Vo štvrťfinále prehral s Örebrom jednoznačne 0:4 na zápasy

Klub sa však premiérovo kvalifikoval do Ligy majstrov. 

Pre Hrivíka to bola v klube druhá sezóna. V základnej časti získal 51 kanadských bodov za 14 gólov a 37 asistencií, čím sa stal najproduktívnejším hráčom celej súťaže. Zároveň dosiahol aj najlepší bodový priemer na zápas (1,16).

Cehlárik, ktorý do Švédska zamieril pred sezónou 2020/2021, nazbieral 40 kanadských bodov a s 20 gólmi bol najlepší strelec tímu.

"Sú to hráči, ktorí sa prezentovali vynikajúcimi výkonmi a chcem sa im poďakovať za pôsobenie v našom klube," povedal generálny manažér Thomas Johansson.

Už v pondelok ruské weby informovali o odchode Hrivíka do KHL, kde by mal hrať za Torpedo Nižnij Novgorod. S nadnárodnou súťažou má už rodák z Čadce skúsenosti, keďže v sezóne 2018/2019 nastupoval za Viťaz Podoľsk. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švédsko»SHL - Svenska hockeyligan»Mohli hrať v Lige majstrov. Hrivík s Cehlárikom však zmenia dres