Marek Čech ozdobil svoju premiéru v drese WBA gólom

SITA|24. júl 2008 o 11:18

BIRMINGHAM 24. júla (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech si v stredu večer odkrútil premiéru v drese svojho nového zamestnávateľa, anglického prvoligového klubu West Bromwich Albion. Dvadsaťpäťročný ...

BIRMINGHAM 24. júla (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech si v stredu večer odkrútil premiéru v drese svojho nového zamestnávateľa, anglického prvoligového klubu West Bromwich Albion. Dvadsaťpäťročný rodák z Trebišova nastúpil v základnej zostave trénera Tonyho Mowbraya v prípravnom stretnutí proti účastníkovi nižšej anglickej súťaže Cheltenham Town. O výslednú remízu 1:1 sa výraznou mierou pričinil aj slovenský obranca, ktorý svoj debut ozdobil premiérovým gólom za WBA. V 20. min sa bývalý hráč Interu Bratislava, Sparty Praha a FC Porto nebál vystreliť z približne 22 metrov a jeho pokus tečovaný stopérom súpera Shanom Duffom napokon skončil za chrbtom bezmocného gólmana Cheltenhamu. Marek Čech napokon strávil na trávniku v drese nováčika Premier League len prvý polčas, po zmene strán ho nahradil rodák z Mozambiku Titinho. "Určite to bol zaujímavý zápas. Bol som veľmi šťastný, keď sa mi podarilo urobiť na ihrisku niečo dobré. Samozrejme, veľmi ma teší aj môj gól," povedal 27-násobný slovenský reprezentant, autor troch gólov v najcennejšom drese, pre oficiálnu internetovú stránku "The Baggies". Okrem ľavonohého univerzála, ktorý dokáže hrať v defenzíve aj v strede poľa, sa v stredu po prvý raz predstavil fanúšikom WBA v zápase aj gólman Scott Carson, ktorý prišiel do Birminghamu z FC Liverpool.

Marek Čech skompletizoval svoj prestup na štadión The Hawthorns v utorok minulý týždeň podpisom trojročnej zmluvy za 1,4 milióna britských libier.

Nachádzate sa tu:
Domov