Marek Čech nehráva, ale tréner Mowbray si ho pochvaľuje

SITA|20. okt 2008 o 16:20

Tréner anglického prvoligového futbalového mužstva West Bromwich Albion Tony Mowbray si nevie vynachváliť slovenského reprezentanta Marka Čecha.

WEST BROMWICH. Tréner anglického prvoligového futbalového mužstva West Bromwich Albion Tony Mowbray si nevie vynachváliť slovenského reprezentanta Marka Čecha, ktorý k "Baggies" prišiel v lete z portugalského FC Porto za 1,4 milióna libier. "Je to dobrý chlap a super profesionál. Som nadšený z jeho pôsobenia u nás," cituje trénera internetová stránka klubu.

Dvadsaťpäťročný trebišovský rodák M. Čech pritom nastúpil v tejto sezóne v základnej jedenástke tímu zo štadióna The Hawthorns iba raz. Štyrikrát sa dostal na trávnik ako striedajúci hráč. Mowbray však napriek tomuto faktu skonštatoval: "Marek sa mi veľmi pozdáva. On a ďalší dvaja či traja by si zaslúžili nastupovať, ale zatiaľ to nejako nevychádza."

Na ľavej strane ihriska pracujúci obranca si vyslúžil uznanie za výkony v nedávnych kvalifikačných zápasoch SR v San Maríne a proti Poľsku. "Samozrejme, že štarty v reprezentácii sú prospešné," podotkol Mowbray a dodal: "Najlepším scenárom je, keď máte na určitom poste hráča s natoľko stabilnými výkonmi, že vďaka svojej konzistencii nedáva šancu ďalšiemu uchádzačovi o toto miesto na zápasovej súpiske. Je dobré, keď sa jedenásť hráčov denne hlási o svoju príležitosť."

Nachádzate sa tu:
Domov