Marc-André Fleury a Robin Lehner vyhrali Jennings Trophy

Oh My Hockey|13. máj 2021 o 07:29

Pred sezónou sa špekulovalo, aké bude brankárske zloženie Vegas Golden Knights. Po angažovaní Robina Lehnera a popri problémoch s platovým stropom sa reálne uvažovalo o výmene legendárneho Fleuryho, avšak to neprišlo.

Golden Knights môžu byť veľmi radi. Ich brankársky tandem sa stal najlepším čo do počtu inkasovaných gólov. Fleury za svoj chrbát púšťal v priemere dva puky na zápas. V bráne sa predstavil 35-krát. Dlho zranený Lehner odchytal 19 duelov, napriek neistému začiatku napokon stlačil gólový priemer na hodnotu 2,29.

"Pre mňa je toto najlepšie brankárske duo v NHL," povedal o svojich gólmanoch kouč Pete DeBoer. "Samozrejme, nie sú v tom sami, pomohla im aj naša zodpovednosť v defenzíve. Ale musíme uznať, že v každom zápase nás podržali."

Pre Fleuryho, čerstvo tretieho brankára s najviac výhrami v histórii NHL, ide o prvú individuálnu trofej v kariére. K trom Stanley Cupom pridal ocenenie pre brankára s najmenším počtom inkasovaných gólov. Vlani si Jennings Trophy vyslúžilo duo z Bostonu - Tuukka Rask a Jaroslav Halák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marc-André Fleury a Robin Lehner vyhrali Jennings Trophy