Maradona: Titul by bol viac ako orgazmus

Na poslednm šampionáte v Afrike bol Diego Maradone trénerom Argentíny.
Na poslednm šampionáte v Afrike bol Diego Maradone trénerom Argentíny. (Autor: FOTO - TASR/AP)
SITA|12. jún 2014 o 13:52

Ak chcete zdolať Brazíliu, musíte vynaložiť obrovské úsilie. O účasti domáceho tímu vo finále asi nie je potrebné pochybovať, hovorí legendárny hráč

SAO PAULO. Niekdajší vynikajúci argentínsky futbalista Diego Armando Maradona považuje za vrchol, keď by sa Argentínčania stretli vo finále na majstrovstvách sveta s domácim výberom a uspeli.

"Bolo by to skvelé. Naše víťazstvo vo finále šampionátu nad Brazíliou na jej pôde by bolo viac ako orgazmus," citoval denník Diario Ole slová 53-ročného Maradonu, ktorý sa výraznou mierou pričinil o triumf Argentíny na MS 1986 v Mexiku.

"Ak chcete zdolať Brazíliu, musíte vynaložiť obrovské úsilie. O účasti domáceho tímu vo finále asi nie je potrebné pochybovať. Bolo by fajn, keby sme v tomto dueli nechýbali ani my," skonštatoval Diego. Ten bol trénerom Argentíny na posledných majstrovstvách sveta v Južnej Afrike. Vtedy jeho tím vypadol vo štvrťfinále s Nemeckom.

Maradona verí, že tréner Argentíny Alejandro Sabella dovedie hráčov do finále, ktoré bude 13. júla na štadióne Maracana.

Obe juhoamerické veľmoci patria k najväčším ašpirantom na celkové prvenstvo, najskôr však musia postúpiť zo základnej skupiny. V eliminačnej fáze čaká na Brazílčanov na čele s hviezdnym Neymarom v A-skupine Chorvátsko, Mexiko a Kamerun. Na Argentínu, ktorá sa bude spoliehať najmä na Lionela Messiho, čakajú v F-skupine jediný nováčik MS Bosna a Hercegovina, Irán a Nigéria.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Maradona: Titul by bol viac ako orgazmus