Maradona surovo gestikuloval do kamery

SITA|17. okt 2009 o 17:53

Škandál, ktorý spôsobil tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona svojimi nevhodnými vyjadreniami po kvalifikačnom stretnutí s Uruguajom, pokračuje.

BUENOS AIRES.

Na internete sa objavil videozáznam koučových surových gest. Tie Maradona predviedol priamo do kamery cez okno autobusu, keď spolu so svojimi zverencami opúšťali štadión v Montevideu, kde si zabezpečili priamy postup na budúcoročné MS v Juhoafrickej republike.

Štyridsaťosemročná ikona sa po dueli v návale emócií obrátila na svojich kritikov so slovami:

"Niektorí z vás neverili tomuto tímu a bezočivo sa mi vyhrážali. Dostali sme sa na záverečný turnaj bez cudzej pomoci a so cťou. Pre tých, ktorí nám neverili, mám len jeden odkaz a vopred sa zaň ospravedlňujem všetkým dámam:

'Vyfajčite si a ešte raz si vyfajčite'." Výrok sa okamžite stal taký populárny, že sa na internete začali predávať tričká s jeho tlačeným prepisom.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) začala voči Maradonovi disciplinárne konanie. Disciplinárny výbor FIFA môže argentínskemu kormidelníkovi uložiť trest suspendácie na päť zápasov a pokutu 20-tisíc švajčiarskych frankov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Maradona surovo gestikuloval do kamery