Maradona musel po Riquelmeho odchode meniť taktiku

TASR|14. mar 2009 o 12:44

Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona musel po odchode Juana Riquelmeho z národného tímu zmeniť taktiku na blížiace sa kvalifikačné duely.

BUENOS AIRES. Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona musel po odchode Juana Riquelmeho z národného tímu zmeniť taktiku na blížiace sa kvalifikačné duely MS 2010 s Bolíviou a Venezuelou. Riquelme odišiel z reprezentácie po tom, čo Maradona kritizoval jeho štýl hry, hoci na ňom postavil taktiku celého mužstva.

"Museli sme všetko zmeniť po tom, čo sme prišli o Riquelmeho," priznal Maradona po oznámení 26-člennej nominácie na kvalifikačný dvojzápas. Riquelme po kritike vyhlásil, že s Maradonom nebudú vedieť spolupracovať, jeho budúcnosť v tíme Argentíny je tak nejasná.

Maradonova nominácia nepriniesla podľa pozorovateľov väčšie prekvapenie, hoci "božský" Diego opäť vynechal Gonzala Higuaína z Realu Madrid napriek tomu, že strelil v tejto sezóne už 14 gólov. V tíme chýba aj Mauro Zarate z Lazia Rím. Pozvánku však dostal po čase Juan Sebastian Veron, ktorý od finále turnaja Copa America v roku 2007 bol nominovaný iba raz.

Argentínčania nastúpia 28. marca v Buenos Aires proti Venezuele, o štyri dni neskôr sa predstavia v Bolívii. Pre Maradonu to budú prvé kvalifikačné zápasy od jeho vymenovania do funkcie v novembri. V dvoch priateľských zápasoch zatiaľ Argentína vyhrala pod jeho vedením nad Škótskom 1:0 a nad Francúzskom 2:0. V juhoamerickej desaťčlennej kvalifikačnej skupine je tím majstrov sveta z roku 1978 a 1986 na treťom mieste, pričom na MS 2010 postúpia priamo štyria.

Nominácia

Brankári: Juan Pablo Carrizo (Lazio Rím), Mariano Andujar (Estudiantes), Federico Vilar (Atlante).

Obrancovia: Emiliano Papa (Velez Sarsfield), Juan Forlin (Boca Juniors), Marcos Angeleri (Estudiantes), Javier Zanetti (Inter Miláno), Walter Samuel (Inter Miláno), Martin Demichelis (Bayern Mníchov), Gabriel Heinze (Real Madrid), Daniel Diaz (Getafe).

Stredopoliari: Sebastian Battaglia (Boca Juniors), Juan Sebastian Veron (Estudiantes), Daniel Montenegro (Independiente), Jonas Gutierrez (Newcastle United), Maximiliano Rodriguez (Atletico Madrid), Angel Di Maria (Benfica Lisabon), Luis Gonzalez (FC Porto), Javier Mascherano (Liverpool), Fernando Gago (Real Madrid).

Útočníci: Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Carlos Tévez (Manchester United), Diego Milito (FC Janov), Ezequiel Lavezzi (Neapol), Lisandro Lopez (FC Porto).

Nachádzate sa tu:
Domov