Asi sa zbláznili, vravel jeho tréner. Pacquiao žiada o preskúmanie verdiktu rozhodcov

Manny Pacquiao sa vráti naspäť do ringu.
Manny Pacquiao sa vráti naspäť do ringu. (Autor: SITA/AP)
SITA|5. júl 2017 o 13:10

Nechcem vidieť box umierať po nespravodlivých rozhodnutiach, uviedol Pacquiao.

MANILA. Filipínsky boxer Manny Pacquiao, ktorý prišiel o titul v organizácii WBO vo welterovej hmotnostnej kategórii, vyzval organizáciu na preskúmanie verdiktu rozhodcov v súvislosti so žiadosťou filipínskych športových predstaviteľov.

"Nechcem vidieť box umierať po nespravodlivých rozhodnutiach," uviedol Pacquiao, ktorý v nedeľu podľahol domácemu Austrálčanovi Jeffovi Hornovi na body. V súboji Horn prekvapil favorizovaného súpera a triumfoval jednomyseľným výrokom rozhodcov v pomere 117:111, 115:113 a 115:113.

Dvadsaťdeväťročný niekdajší učiteľ Horn mal pritom v deviatom kole namále, od prehry ho pravdepodobne zachránil gong. V zmluve je klauzula o možnosti odvety.

Sledovalo ich 50-tisíc divákov. Pozrite si súboj Horna s Pacquiaom: fotogaléria

2.9.2017

Kondičný tréner jedenásťnásobného svetového šampióna Pacquiaa Justin Fortune po súboji vyhlásil: "Asi sa zbláznili. Manny oficiálne prehral, ale Jeff Horn vyzerá ako tekvica. Výsledok mal byť jednoznačne opačný."

Rozhodca musel súboj dvakrát prerušiť (v šiestom a siedmom kole) pre ošetrovanie tržnej rany na Pacquiaovej hlave. Jeff Horn je v profiringu stále bez prehry a jeho bilancia je 17 víťazstiev a jedna remíza. Manny Pacquiao zvíťazil v 59 zo 68 súbojov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Asi sa zbláznili, vravel jeho tréner. Pacquiao žiada o preskúmanie verdiktu rozhodcov