Manchester Utd sa môže odpútať od Liverpoolu na 6 bodov

SITA|12. máj 2009 o 12:21

Futbalisti Manchestru United sa môžu v stredu priblížiť k zisku 18. majstrovského titulu v anglickej Premier League a v historickej tabuľke sa vyrovnať FC Liverpool. "Červení ...

LONDÝN. Futbalisti Manchestru United sa môžu v stredu priblížiť k zisku 18. majstrovského titulu v anglickej Premier League a v historickej tabuľke sa vyrovnať FC Liverpool. "Červení diabli" nastúpia v dohrávke 33. kola na pôde Wiganu Athletic s vedomím, že víťazstvo ich posunie na vzdialenosť jedného bodu k vytúženej trofeji. Ak zverenci trénera Alexa Fergusona v stredu večer uspejú naplno, pred druhým Liverpoolom budú mať dve kolá pred koncom súťaže už šesťbodový náskok. V zostávajúcich dvoch zápasoch proti Arsenalu Londýn a Hullu City im stačí jediná remíza na definitívne zabezpečenie ligového primátu. Na porovnanie, "The Reds" si ešte zmerajú sily s West Bromwichom Albion a Tottenhamom Hotspur.

"Už sme skoro tam. Ak sa nám podarí vyhrať vo Wigane, urobíme veľmi dôležitý krok k titulu. Ani potom však ešte nebude dobojované, stále budeme mať pred sebou dva náročné zápasy, na ktoré sa musíme stopercentne koncentrovať," skonštatoval ľavý obranca United Patrice Evra a pokračoval: "Aj keď sa všetci veľmi tešíme na finále Ligy majstrov, teraz na to musíme zabudnúť a sústrediť sa len na Premier League. V Manchestri sú naším cieľom len víťazstvá. V marci sme prehrali dva zápasy po sebe s Liverpoolom aj Fulhamom, čo sa od môjho príchodu na Old Trafford stalo vôbec po prvý raz. Vtedy som sa cítil strašne, a to už nechcem zažiť. Aj preto si myslím, že titul nám už neujde."

Manchester v najvyššej súťaži ešte nikdy s Wiganom neprehral. V minulej sezóne sa United tešili z obhajoby ligového primátu práve po víťazstve vo Wigane, na JJB Stadium vtedy triumfovali 2:0. Tentoraz sa im podobný kúsok nepodarí, na definitívne potvrdenie zisku tretieho majstrovského titulu v rade budú okrem očakávaného stredajšieho víťazstva potrebovať ešte aspoň jeden čiastkový úspech. "Proti Manchestru nás čaká veľký zápas. Takéto stretnutia sú vždy veľmi náročné, no o to viac sa naň všetci tešíme. Verím, že predvedieme lepší výkon ako cez víkend a favorita poriadne potrápime," vyhlásil kapitán domáceho tímu Mario Melchiot.

Aktuálne poradie na čele tabuľky Premier League 2008/09:

1. Manchester United 83 bodov/35 zápasov, 2. FC Liverpool 80/36, 3. FC Chelsea 77/36, 4. Arsenal Londýn 68/36.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Manchester Utd sa môže odpútať od Liverpoolu na 6 bodov