Slováci získali bronzové medaily, finále rozhodol penaltový rozstrel

Na snímke sú reprezentanti Slovenska v malom futbale.
Na snímke sú reprezentanti Slovenska v malom futbale. (Autor: TASR)
Sportnet|8. máj 2023 o 21:05

Slováci aj druhýkrát na turnaji zdolali Rumunov.

EMF Nations Games 2023 - o bronz

Slovensko - Rumunsko 3:2 (1:2)

Góly: 15. Blažej, 27. Antol, 35. Mikluš - 1. Stoia, 24. Nemitanu

GALANTA. Slovenskí reprezentanti v malom futbale skončili na kvalitne obsadenom turnaji EMF Nations Games v Galante na treťom mieste.

Po semifinálovej prehre s Maďarskom 1:3 si v pondelok napravili chuť a aj druhýkrát na turnaji zdolali Rumunov, aktuálnych vicemajstrov Európy.

Po výhre 4:3 v základnej skupine zvíťazili v súboji o bronzové medaily 3:2, hoci už v prvej minúte inkasovali gól zásluhou Andreia Stoiu.

Po štvrťhodine hry vyrovnal skóre Marek Blažej, no hostia predsa len išli do prestávky s tesným náskokom - v 24. minúte sa presadil Andrei Nemitanu.

V druhom polčase sa Slovákom podarilo otočiť skóre. Krátko po zmene strán vyrovnal Martin Antol a v 35. minúte strelil víťazný gól Tomáš Mikluš.

Po tomto zápase sa odohralo aj finálové stretnutie.

V konfrontácii medzi USA a Maďarskom v riadnom hracom čase gól nepadol, no kým v rozstrele uspeli obaja americkí zakončovatelia, na strane Maďarska nepremenili svoj pokus až dvaja z troch hráčov.

Zaujímavosťou je, že Američania si v rozstrele vybojovali aj postup do finále, pričom proti Rumunom takisto v kľúčových momentoch nezaváhali.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci získali bronzové medaily, finále rozhodol penaltový rozstrel