Majeský sa s Kladnom rozlúčil 8. asistenciou, sezónu dohrá vo Švédsku

TASR|31. dec 2011 o 13:20

Hokejový obranca Ivan Majeský prispel k piatkovej výhre Kladna nad Litvínovom (5:0) svojou ôsmou asistenciou v sezóne.

KLADNO.

Slovenský reprezentant tak úspešne zakončil svoju druhú anabázu v Kladne, pretože pre zvyšok sezóny kývol na ponuku švédskeho Linköpingu.

Majeský, ktorý dal v tomto ročníku českej extraligy aj jeden gól, pôsobil v Kladne aj v sezóne 2009/2010 (2+2 v 7 zápasoch).

"Celkové dojmy z pôsobenia v Kladne sú určite dobré. K môjmu hodnoteniu prispela výhra nad Litvínovom, pretože sme rok zakončili dôležitým víťazstvom. Mal som v Kladne lepšie aj slabšie momenty, napríklad zápas s Mladou Boleslavou. To bolo skutočne zlé, predsa len sme mohli mať nejaké body navyše. Ale aj tak je ôsme miesto pre Kladno vzpruha, navyše elitná šestka je blízko," povedal Majeský pre oficiálny portál kladenských rytierov.

Člen národného tímu odohral v tomto ročníku za Kladno 20 zápasov. Tridsaťpäťročný Majeský pôsobil vo švédskej Elitserien v drese Linköpingu už v rokoch 2006 až 2009, vtedy odohral takmer 170 duelov.

Bývalý hráč Banskej Bystrice má bohaté hokejové skúsenosti aj z pôsobenia v kluboch Ilves Tampere, Florida Panthers, Atlanta Thrasers, Sparta Praha, Washington Capitals, Kärpät Oulu, IFK Helsinki, Skelleftea AIK, či HkM Zvolen. Majeský má na konte bronz z MS 2003, Slovensko reprezentoval v 46 zápasoch (1+4), v zámorskej NHL odohral 202 duelov (8+23).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Majeský sa s Kladnom rozlúčil 8. asistenciou, sezónu dohrá vo Švédsku