Rybáriková ukončila kariéru: Koronavírus zmenil moje plány

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|29. okt 2020 o 16:17

Tenis nehrala už viac ako rok.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková vo veku 32 rokov definitívne ukončila aktívnu kariéru.

Oznámila to prostredníctvom instagramu.

Rybárikovej najväčším úspechom kariéry ostane účasť v semifinále Wimbledonu 2017, keď na ceste medzi najlepšie kvarteto vyradila Češku Karolínu Plíškovú či Američanku CoCo Vandewegheovú.

Zastavila ju až Španielka Garbine Muguruzová-Blancová.

Slovenská tenistka vyhrala na okruhu WTA štyri turnaje (Birmingham 2009, Memphis 2011, Washington 2012 a 2013), na okruhu ITF pridala ďalších deväť titulov.

Najvyššie vo svetovom rebríčku bola v marci 2018, keď jej patrila sedemnásta pozícia.

Ako Magdaléna Rybáriková oznámila koniec

/zdroj: instagram.com/magdalena_rybarikova/

Ahojte!

Ako niektorí z vás možno vedia, už viac ako rok som nehrala súťažný zápas. Dúfala som, že budem hrať finále Fed Cupu v Budapešti ako posledný turnaj mojej kariéry, bohužiaľ, celá situácia okolo Covid-19 tieto plány zmenila.

Po dôkladnej analýze rôznych scenárov som sa rozhodla ukončiť svoju profesionálnu tenisovú kariéru. Po takmer 15 rokoch mnohých vzostupov a pádov som neuveriteľne vďačná za všetko, čo mi tento úžasný šport dal.

Okrem toho, že som stretla veľa milých a zaujímavých ľudí po celom svete, zažila som úžasné emócie, počnúc víťazstvom v mojom prvom turnaji ako malé dievčatko až po semifinále Wimbledonu v roku 2017.

Aj keď očividne nastali ťažké chvíle s mnohými zraneniami, neistôt a obetí, nechcela by som premeškať ani jednu sekundu tejto úžasnej cesty. Chcem poďakovať svojej rodine za to, že ma vždy podporovala, všetkým mojim trénerom, ktorí sa na kurte snažili zo mňa dostať to najlepšie, hlavne Kristiánovi Cupákovi, ktorý stál počas skoro celej mojej kariéry po mojom boku.

Špeciálne poďakovanie patrí Lotto, Yonex a všetkým ostatným sponzorom. Aby som nezabudla na Slovenskú tenisovú federáciu, ktorá mi pomohla na začiatku kariéry v neposlednom rade sa chcem poďakovať všetkým fanúšikom za to, že ma podporili v dobrých a nie tak dobrých časoch, povzbudzovali ma počas zápasov na rôznych mediálnych kanálov.

Odchádzam so širokým úsmevom na tvári a veľmi sa teším na to, čo bude obsahovať ďalšia kapitola môjho života. Bavte sa, buďte zdraví a zostaňte zdraví!

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Rybáriková ukončila kariéru: Koronavírus zmenil moje plány