Prežívajú skvelé obdobie. Maďarov nesmieme podceniť, tvrdí Mečíř

Jednotkou slovenského tímu v zápase s Maďarskom by mal byť Andrej Martin (vľavo), s ktorým ráta kapitán Miloš Mečíř (v strede) aj do štvorhry s Igorom Zelenayom (vpravo).
Jednotkou slovenského tímu v zápase s Maďarskom by mal byť Andrej Martin (vľavo), s ktorým ráta kapitán Miloš Mečíř (v strede) aj do štvorhry s Igorom Zelenayom (vpravo). (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|12. júl 2016 o 20:16

Slovensko a Maďarsko sa v Davis Cupe stretnú prvý raz, víťaz zápasu sa kvalifikuje do septembrovej baráže o postup do svetovej skupiny.

BUDAPEŠŤ, BRATISLAVA. Bez svojej jednotky Martina Kližana nastúpi Slovensko v závere tohto týždňa v zápase druhého kola euroafrickej zóny Davisovho pohára proti Maďarsku.

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan v utorok vyhral v úvodnom súboji na turnaji v Hamburgu nad Holanďanom Igorom Sijslingom a po ďalšom stretnutí už nestihne prísť na štvrtkový žreb do Budapešti, čo je podmienka, aby mohol hrať.

„Pripravujeme sa, akoby sme mali hrať bez Kližana,“ pokojným hlasom povedal do telefónu kapitán tímu Miloslav Mečíř, keď ešte nebolo jasné, či Kližan príde.

Na antukových dvorcoch areálu Europa Center má k dispozícii štvoricu hráčov Andreja Martina (122. v ATP), Jozefa Kovalíka (124.), Norberta Gombosa (297.) a špecialistu na štvorhru Igora Zelenaya (80. v debli).

Kapitán je opatrný

Aj bez Kližana bude Slovensko v zápase s Maďarskom papierovým favoritom, ale Mečíř je opatrný. „Či sme favoritom, to nech si hodnotia stávkové kancelárie,“ vravel dlhoročný kapitán slovenského tímu.

„Je pravdou, že naši hráči majú lepšie rebríčkové postavenie, ale na druhej strane Maďari majú výhodu domáceho prostredia a v posledných zápasoch ho naplno využili. Nesmieme ich podceniť. Pred zápasom má každý rovnaké šance."

Miloslav Mečíř upozorňuje, že Maďarsko netreba podceniť.
Miloslav Mečíř upozorňuje, že Maďarsko netreba podceniť. (Autor: TASR)

V tejto situácii by bol prvým hráčom slovenského tímu dvadsaťšesťročný Andrej Martin, ktorý už má skúsenosti z Davisovho pohára, ale pre singlovú dvojku, dvadsaťtriročného Jozefa Kovalíka, by to bola premiéra.

„Na sobotňajšiu štvorhru rátam s

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Prežívajú skvelé obdobie. Maďarov nesmieme podceniť, tvrdí Mečíř