Lyžiarska hviezda Vonnová chce prekonať svoj rekord

Lindsey Vonnová
Lindsey Vonnová (Autor: SITA/AP)
SITA|15. okt 2010 o 10:14

Skvelá americká lyžiarka Lindsey Vonnová by sa rada priblížila absolútnemu rekordu Vreni Schneiderovej v počte víťazstiev v sezóne.

NEW YORK. Hviezda svetového zjazdového lyžovania Lindsey Vonnová má pred budúcotýždňovým začiatkom Svetového pohára v rakúskom Söldene pred sebou jeden cieľ. Olympijská víťazka v zjazde by chcela prekonať svoj americký rekord z poslednej sezóny v počte víťazstiev v pretekoch Svetového pohára.

V olympijskom ročníku sa Vonnová tešila jedenásťkrát. Historický rekord so štrnástimi prvenstvami drží Švajčiarka Vreni Schneiderová zo sezóny 1988/89.

"Každú sezónu sa zlepšujem. Pred dvoma rokmi som vyhrala deväťkrát, v minulom ročníku jedenásťkrát a chcem sa aj naďalej zlepšovať. Vreni má štrnásť prvenstiev, čo nie je nemožné. Pokúsim sa jazdiť čo najlepšie a vyhrať čo najviac pretekov," povedala Vonnová.

Okrem Američanky dosiahli jedenásť víťazstiev v sezóne ešte ďalšie dve ženy - Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová a Švédka Anja Pärsonová. Medzi mužmi držia rekord Švéd Ingemar Stenmark a Rakúšan Hermann Maier s trinástimi triumfami.

Vonnová získala veľký krištáľový glóbus v uplynulých troch sezónach. V tej nadchádzajúcej sa seriál bude skladať z 37 pretekov. Američanka sa na sezónu pripravovala v Čile a na Novom Zélande a podľa jej slov boli jej jazdy veľmi dobré. Aj napriek viacerým zraneniam z poslednej sezóny sa počas leta nepodrobila operácii.

"Život lyžiara neustále sprevádzajú zranenia, vždy sa snažíte dostať do dobrej formy. Ak sa chcete kvalitne pripraviť, nesmiete nič podceniť a absolvovať poriadny tréning. Počas leta som si však aj poriadne oddýchla," uviedla Vonnová, ktorá by mala o triumf v SP bojovať predovšetkým s priateľkou Mariou Rieschovou z Nemecka. "Každým rokom sa zvyšuje počet pretekov a súperky sú viac motivovanejšie. Čaká nás ťažká zima, ale teším sa na ňu. Sú predo mnou nové výzvy a ja môžem obhájiť moje triumfy," dodala Vonnová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lyžiarska hviezda Vonnová chce prekonať svoj rekord