Luongo by vo väčších bránkach odmietol chytať

SITA|26. sep 2007 o 11:22

VANCOUVER 26. septembra (SITA) - Brankár kanadského hokejového klubu Vancouver Canucks Roberto Luongo sa vyjadril, že ak sa vedenie profiligy niekedy rozhodne zväčšiť rozmery bránok, tak NHL okamžite ...

VANCOUVER 26. septembra (SITA) - Brankár kanadského hokejového klubu Vancouver Canucks Roberto Luongo sa vyjadril, že ak sa vedenie profiligy niekedy rozhodne zväčšiť rozmery bránok, tak NHL okamžite opustí. Oficiálne síce žiaden plán na zmenu rozmerov bránok neexistuje, no v posledných rokoch sa o tejto možnosti na viacerých sympóziách diskutovalo. "Ak by sa k tomu vedenie súťaže odhodlalo, myslím, že by ste ma už viac v stretnutí NHL neuvideli," povedal Luongo, ktorý by v tom prípade s najväčšou pravdepodobnosťou ukončil svoju kariéru.

V minulej sezóne nastúpila hviezda Canucks na rekordných 76 duelov, v ktorých zaznamenala 47 triumfov vrátane 5 čistých kont pri priemere 2,29 inkasovaného gólu na zápas. V počte víťazstiev ho predstihol iba Martin Brodeur a v boji o prestížne ocenenie pre najužitočnejšieho hráča dostal viac hlasov len Sidney Crosby z Pittsburghu. V prvom kole play off pomohol 28-ročný gólman tímu k zdolaniu Dallasu v siedmich súbojoch, v druhom však Vancouver nestačil na neskoršieho šampióna Anaheim. "Verím, že v tomto ročníku urobíme oproti minulému ešte krôčik vpred. V lete sme náš káder ešte skvalitnili, a preto chceme dosiahnuť viac," dodal k plánom pred nadchádzajúcou sezónou Luongo.



pp;mx;mj

Nachádzate sa tu:
Domov