Lundqvist musí pauzovať, hrozila by mu mozgová príhoda

Brankár New Yorku Rangers Henrik Lundqvist.
Brankár New Yorku Rangers Henrik Lundqvist. (Autor: SITA/AP)
SITA|9. feb 2015 o 15:38

Hokej by bol teraz veľmi riskantný. Musím počúvať lekárov a nie ohrozovať svoje zdravie, hovorí brankár Henrik Lundqvist.

NEW YORK. Ak by švédsky hokejový brankár New Yorku Rangers Henrik Lundqvist pokračoval v chytaní a ďalej nastupoval na zápasy NHL, riskoval by mozgovú príhodu.

Lundqvist musí pre poškodenie ciev pauzovať najmenej štyri až šesť týždňov. "Hokej by bol teraz veľmi riskantný. Musím počúvať lekárov a nie ohrozovať svoje zdravie. Síce sa cítim dobre, ale stopercentné to nie je," priznal Lundqvist.

Švéda pred vyše týždňom v súboji s Carolinou trafil do krku puk z hokejky Brada Malona. Duel síce dochytal, rovnako nastúpil aj minulý pondelok pri výhre 6:3 proti Floride. Lekárom však neskôr priznal, že sa mu točila hlava. V stredu ho už tréneri nepostavili do bránky na zápas s Bostonom.

O Lundqvista sa stará tím špecialistov. "Ak by som hral ďalej, bolo by veľké riziko mŕtvice. Potrebujem sa preto uistiť, že bude všetko v poriadku. Predsa len, nie je to boľavé rameno či lakeť. Chytať budem až vtedy, keď budem stopercentne zdravý," dodal Lundqvist.

V bránke Rangers budú teraz dostávať šancu Cam Talbot a MacKenzie Skapski.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Lundqvist musí pauzovať, hrozila by mu mozgová príhoda