Lipiansky do Slovana, bude hrať medzi Hujsom a Kuľhom

SITA|21. nov 2008 o 12:28

Odchovanec hokejového Slovana Bratislava Ján Lipiansky sa v piatok 21. novembra vráti do klubu, v ktorom s hokejom ako deväťročný začínal.

BRATISLAVA. Exkapitánovi HKm Zvolen, ktorý pod Pustým hradom v stredu 19. novembra po troch prehrách Zvolenčanov za sebou (Slovan 1:4, Trenčín 1:2 a 1:3) predčasne skončil, stačilo iba 48 hodín, aby si našiel nového zamestnávateľa. Do konca sezóny 2008/2009 ho angažovalo vedenie Slovana Bratislava. Ako uviedol hlavný tréner Slovana Róbert Pukalovič, od staronovej posily svojho tímu si sľubuje, že do hráčskej kabíny prinesie skúsenosť a športový um, na klzisko zasa bojovnosť, nasadenie, presné prihrávky a najmä potrebné góly.

"Som rád, že tento skúsený útočník a exreprezentant je už u nás. Prvýkrát sa v našom drese predstaví už v najbližšom zápase v piatok so Skalicou. Bude hrávať v útoku s Martinom Hujsom a Martinom Kuľhom. Verím, že jeho zaradenie medzi nich pomôže nielen všetkým trom, ale aj celému mužstvu," povedal R. Pukalovič pre agentúru SITA.

Keďže vedenie HKm Zvolen chcelo Lipianskeho pôvodne vymeniť do iného klubu za stredného útočníka alebo obrancu, do jeho čerstvého prestupu zo Zvolena do Slovana aktívne vstúpila aj Žilina. Výsledkom jej angažovania bolo piatkové rokovanie Michala Hreusa o návrate z hosťovania v Slovane na Považie. Ak sa Hreus s "vlkmi" dohodne, funkcionári Žiliny pošlú za Michala Hreusa do Zvolena iného hráča.

"Hreus bol v piatok v Žiline, kde so zástupcami klubu rokoval o svojom prípadnom pôsobení v ich klube. Ale pre mňa ako trénera Slovana to nie je teraz rozhodujúce. Pre mňa je dôležité, že Lipiansky je v našom klube, a že už v stretnutí so Skalicou ho môžem postaviť," zdôraznil Róbert Pukalovič.

J. Lipiansky mal v tejto sezóne bilanciu 6 gólov a 8 asistencií v 25 zápasoch. Bývalý 31-násobný reprezentant SR a účastník MS 1999 okrem materského Slovana a Zvolena pôsobil v Košiciach, Nitre, Karlových Varoch, Vsetíne, vo Fínsku (Pori, Tampere), Švédsku (Kalix HF) a Nemecku (Kassel Huskies). V sezóne 1994/1995 krátko hral aj v zámorskej nižšej súťaži AHL za klub Hershey Bears.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Lipiansky do Slovana, bude hrať medzi Hujsom a Kuľhom