Lindsey Vonnová sa vrátila na svahy

SITA|4. okt 2014 o 22:26

Americkej zjazdárke prvý návrat nevyšiel, skončil sa ďalšou operáciou kolenných väzov.

Načítání

After a looong 9 months I'm back on snow!! It was definitely worth the wait!! cool videos to come :) #iloveskiing #gopro #hero4 @oakleywomen

Zobrazit na Instagramu

ST. PAUL. Zraneniami ťažko skúšaná americká zjazdárka Lindsey Vonnová je späť na svahoch.

Jeden a pol roka od svojho ťažkého pádu počas majstrovstiev sveta v Schladmingu si už užíva chvíle na lyžiach. Pochválila sa aj fotografiou na Instagrame.

V Soči neštartovala

Olympijská víťazka v zjazde z Vancouveru 2010 a štvornásobná držiteľka veľkého glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári Vonnová má pred sebou cieľ uspieť na svetovom šampionáte, ktorý sa vo februári 2015 uskutoční na americkom snehu vo Vaile a Beaver Creeku.

V dlhodobejšom horizonte chce byť úspešná aj na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu, ktoré by mali byť pre čoskoro 30-ročnú Američanku (nar. 18. októbra 1984) vrcholom kariéry.

Tohtoročné ZOH v ruskom Soči musela pre druhú operáciu pretrhnutých kolenných väzov a následnú rehabilitáciu vynechať.

Sympatická zjazdárka by sa mala vo Svetovom pohári predstaviť o deväť týždňov v kanadskom Lake Louise (5. - 7. decembra).

Prvý návrat nevyšiel

Jej prvý návrat pred rokom po zranení nevyšiel a skončil sa ďalšou operáciou kolenných väzov. V Lake Louise síce skončila v super G piata, ale neskôr pred Vianocami vo Val d'Isere nedošla v zjazde do cieľa. S bolesťami a smutnou grimasou v tvári musela opäť pod skalpel.

Bývalá kráľovná rýchlosti má na konte 59 triumfov v pretekoch Svetového pohára a len tri víťazstvá ju delia od vyrovnania historického rekordu legendárnej Rakúšanky Annemarie Moserovej-Pröllovej.

"Budem sa pokúšať o prekonanie rekordu," zdôraznila Vonnová niekoľkokrát v minulosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lindsey Vonnová sa vrátila na svahy