Lindsay Vonnová bola v druhom meranom tréningu na zjazd najrýchlejšia

TASR|5. feb 2009 o 13:50

Američanka Lindsey Vonnová dosiahla najrýchlejší čas v druhom meranom tréningu na zjazd žien majstrovstiev sveta.

VAL D'ISERE. Američanka Lindsey Vonnová dosiahla najrýchlejší čas v druhom meranom tréningu na zjazd žien majstrovstiev sveta vo francúzskom Val d'Isere. O 38 stotín sekundy odsunula za seba Francúzku Marie Marchandovú-Arvierovú, tretia Rakúšanka Andrea Fischbacherová stratila 0,52 sekundy. Počas tréningu sa zranila talianska lyžiarka Nadia Fanchiniová.

Fanchiniová stratila na svahu rovnováhu a následne vo vysokej rýchlosti narazila do ochrannej siete. V dôsledku pádu si poranila chrbát, zranenie však nie je vážne. Ďalšími lyžiarkami, ktoré sa na MS zranili počas tréningov, sú Švédka Jessica Lindellová-Vikarbyová a Nemka Maria Rieschová. Zatiaľ čo Rieschová aj napriek stredajšiemu zraneniu pokračovala v tréningu aj vo štvrtok, pre švédsku lyžiarku sa po pretrhnutí predného krížového väzu v pravom kolene sezóna skončila. Fanchiniová skončila v utorňajšom Super-G zjazde na 9. mieste.

V prvom meranom tréningu na mužský zjazd bol najrýchlejší Rakúšan Christoph Gruber. O 47 stotín sekundy odsunul za seba krajana Michaela Walchhofera.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lindsay Vonnová bola v druhom meranom tréningu na zjazd najrýchlejšia