Kozák o nováčikovi: Nie som presvedčený, či prišiel jeho čas

Ondrej Duda (vpravo).
Ondrej Duda (vpravo). (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|2. okt 2018 o 15:09

V nominácii je jediný futbalista zo slovenskej ligy.

BRATISLAVA. Má rád zaužívané a overené veci. Pri tvorení nominácie i základnej zostavy je skôr konzervatívny a pragmatický.

V pravom momente však dokáže vytiahnuť mladého futbalistu a dať mu šancu.

Reprezentačný tréner Ján Kozák má na dvojzápas proti Česku a Švédsku k dispozícii všetkých kľúčových futbalistov. V nominácii sú aj nové mená, ktoré môžu nahradiť tradičné tváre.

„Medzištátny reprezentačný zápas je niečo iné ako ligový duel. Mladíkom treba dať šancu v správnom momente. Prvý dojem je dôležitý. Ak bude zlý, môže sa to s nimi ťahať,“ reagoval na tlačovej konferencii Ján Kozák.

Škrtel nastúpi už proti Trnave

Situácia na brankárskom poste je jednoznačná. Jednotkou medzi troma žrďami je Martin Dúbravka, ktorý pravidelne chytáva anglickú Premier League.

Jeho Newcastlu sa však na začiatku sezóny vôbec nedarí. Zo siedmich zápasov má dva body a Dúbravka už inkasoval desať gólov.

Škrtel by mal byť reprezentácii k dispozícii v zápase Ligy národov.
Škrtel by mal byť reprezentácii k dispozícii v zápase Ligy národov. (Autor: SITA/AP)

„Mali náročných súperov. Často prehrali o gól a vtedy ide psychika nadol. Napriek tomu má dôveru trénera, jeho pozícia je dobrá. Navyše je typ človeka, ktorý po príchode preladí na reprezentáciu a bude v poriadku,“ myslí si 64-ročný kouč.

Ideálnou dvojicou v strede obrany je Martin Škrtel s Milanom Škriniarom.

Dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie Škrtel mal v poslednom období zdravotné ťažkosti.

A týždeň trénoval len s kondičným trénerom. „Už sa pripojil k tímu a vo štvrtok by mal nastúpiť v Európskej lige proti Trnave,“ prezradil Kozák.

S Hanckom počíta na ľavý kraj

Oveľa zamotanejšia je situácia na krajoch obrany. Peter Pekarík na začiatku sezóny laboroval so zraneným kolenom. Za Herthu Berlín neodohral v Bundeslige ani minútu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Kozák o nováčikovi: Nie som presvedčený, či prišiel jeho čas