Liga majstrov už bude len na novom kanáli. Spúšťa ho Orange

Cristiano Ronaldo s trofejou pre víťaza Ligy majstrov.
Cristiano Ronaldo s trofejou pre víťaza Ligy majstrov. (Autor: SITA/AP)
Miloslav Šebela|27. jún 2018 o 21:06

Nový športový kanál spustí operátor v polovici augusta.

BRATISLAVA. Liga majstrov je najsledovanejšia futbalová súťaž sveta. Finále si ročne pozrie okolo 200 miliónov fanúšikov.

Aj medzi Slovákmi je mimoriadne obľúbená. Triumf Realu Madrid nad Liverpoolom vo finále tento rok sledovalo až 411-tisíc ľudí na Slovensku.

Ak si budú chcieť pozrieť obľúbený futbal aj naďalej, budú musieť preladiť na iný kanál. Pre mnohých to bude znamenať skôr kúpu balíka programov od iného operátora.

Na Slovensku bude Ligu majstrov od novej sezóny vysielať iba nový kanál Orange Sport. Mobilný operátor ho spustí 15. augusta.

„Všetky zápasy Ligy majstrov budú exkluzívne na kanáli Orange Sport,“ potvrdil TV unit manažér v Orange Karol Flak.

Doteraz vysielali najprestížnejšiu klubovú súťaž na svete verejnoprávna RTVS a Digi Sport. Od jesene ostanú bez nej.

Futbalový biznis je neúprosný. V Európe už vysielajú populárnu ligu takmer výlučne súkromné televízie, pretože cena za práva sa výrazne zvýšila.

Ceny zverejnia o mesiac

Práva na Ligu majstrov pre Českú aj Slovenskú republiku získal český operátor O2. Na partnerstve pre slovenský trh sa dohodol s Orangeom. Vysielacie štúdiá budú v Prahe a O2 zabezpečí technickú stránku novej televízie.

„O2 kanál produkuje a my ho na Slovensku exkluzívne distribuujeme a spoločne vytvárame programovú ponuku. Celá výroba však bude prebiehať v Prahe. S výnimkou slovenského futbalu,“ uviedol Flak.

Objem živých prenosov vychádza na tisíc hodín do roka a neumožňuje vám príliš z toho ubrať. Každý deň to vychádza aj na štyri hodiny. Každý deň bude čo pozerať.


Karol Flak, TV unit manažér v Orange

Detaily o distrubúcii a cenách Orange zatiaľ neoznámil. „Všetko zverejníme približne o mesiac,“ reagoval Flak.

Orange Sport plánuje vysielanie na jednom hlavnom kanáli a k nemu budú v prípade potreby spustené tri paralelné. Napríklad v skupinovej fáze Ligy majstrov si tak bude môcť fanúšik vybrať jeden zo štyroch zápasov.

Podľa operátora si kanál naladia všetci zákazníci s televíznou službou od Orangeu - Fiber TV. Dostupný bude aj prostredníctvom vlastnej satelitnej služby a cez internet.

Orange primárne ponúka svoje televízne služby cez Fiber TV. Optika je podľa portálu živé.sk dostupná pre 385-tisíc domácností.

Tisíc hodín prenosov

Okrem Ligy majstrov bude Orange TV vysielať zápasy českej a slovenskej futbalovej ligy, českú hokejovú ligu, basketbalovú euroligu či súboje v zmiešaných bojových umeniach MMA.

„Obsah okolo Ligy majstrov je dynamická záležitosť. Priebežne ho chceme inovovať a dopĺňať. S týmto však začíname vysielanie. Programovú skladbu budeme ďalej dopĺňať v spolupráci s O2,“ uvádza Flak. Z vysielania repríz nemá obavy.

„Objem živých prenosov to vychádza na tisíc hodín do roka a neumožňuje vám príliš z toho ubrať. Každý deň to vychádza aj na štyri hodiny. Každý deň bude čo pozerať.“

Na tlačovej konferencii pri predstavovaní nového kanálu bola aj futbalová hviezda Milan Škriniar.
Na tlačovej konferencii pri predstavovaní nového kanálu bola aj futbalová hviezda Milan Škriniar. (Autor: OrangeSport)

Flak nechcel komentovať sumu, za ktorú Orange vysielacie práva na Ligu šampiónov získal. Podľa českých médií ich O2 získalo pre obe krajiny za okolo 500 miliónov korún (19,4 milióna eur).

O2 ich získalo na najbližšie tri sezóny. Čo bude potom, nik nevie.

"Trh s televíznymi právami je veľmi dynamický. Dnes máme kvalitný produkt. Najskôr musíme získať divákov a keď sa nám to podarí, budeme sa to snažiť neustále zlepšovať," odvetil Flak na otázku, či sa Orange pokúsi získať práva aj po troch rokoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Liga majstrov už bude len na novom kanáli. Spúšťa ho Orange