Lewandowski kopol Hubočana do hlavy, skončil s obviazaným čelom

Hubočan po neúmyselnom zákrkou Lewandowského.
Hubočan po neúmyselnom zákrkou Lewandowského. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. mar 2014 o 10:30

Napriek nepríjemnému zákroku Hubočan zápas na ihrisku Dortmundu dohral.

DORTMUND. Dortmundský finalista uplynulého ročníka Ligy majstrov sa napriek prehre 1:2 v domácom odvetnom stretnutí osemfinále s ruským Zenitom Petrohrad kvalifikoval medzi najlepších osem tímov tejto edície. V kombinácii s víťazstvom 4:2 v prvom zápase to Borussii stačilo na hladký prienik do štvrťfinále.

Skóre duelu otvoril po individuálnom prieniku stredom a strele z takmer 30 metrov Brazílčan Hulk. V prvom polčase vyrovnal hlavičkovým zakončením Sebastian Kehl, o "rozlúčkovom" víťazstve hostí rozhodol v 73. min venezuelský útočník José Rondón.

Pochvalu hosťujúcemu tímu adresoval tréner Borussie Jürgen Klopp. "Zenit vybudoval skvelé mužstvo. Hrajú veľmi dobre a spôsobujú problémy každému súperovi. Pri prvom góle sme spravili taktickú chybu, no brániť Hulka je veľmi ťažké," citoval Kloppa portál uefa.com.

Svojim zverencom sa po stretnutí poďakoval dočasný kouč Petrohradu Sergej Semak. "Je veľmi príjemné zvíťaziť. Mrzí ma, že sme doma nedosiahli lepší výsledok, ale chcem sa poďakovať hráčom za ich prístup," uviedol.

V drese hostí odohral celý duel slovenský reprezentant Tomáš Hubočan, no nechýbalo mnoho a Zenit mohol dohrávať súboj s desiatimi hráčmi bez žilinského rodáka. V závere stretnutia spadol 28-ročný bek po súboji s poľským kanonierom Robertom Lewandowským, útočník Dortmundu ho následne zasiahol kolenom do hlavy a Hubočana zaliala krv.

Hlavný rozhodca Alberto Undiano Mallenco vykázal slovenského obrancu na ošetrenie za postrannú čiaru. Lewandowski, ktorý už mal na svojom konte žltú kartu z 18. min, obišiel bez ďalšieho napomenutia.

"Nebol to náš najlepší zápas, neviem prečo. Sme radi, že sme postúpili do štvrťfinále, no opäť nás bude čakať elitný protivník, proti ktorému musíme podať oveľa kvalitnejší výkon," vyhlásil Lewandowski, ktorého doplnil obranca Dortmundu Marcel Schmelzer: "Najdôležitejšie bolo, aby sme postúpili, preto nie sme veľmi sklamaní. Cieľ sme splnili, aj keď máme veľa zranených hráčov."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Lewandowski kopol Hubočana do hlavy, skončil s obviazaným čelom