Juniorský šprint ovládli Ukrajinci. Cienik v top 10, Borguľu zradila streľba

Martin Cienik.
Martin Cienik. (Autor: Igor Stančík)
Sportnet|26. aug 2023 o 13:30

Martin Cienik obsadil ôsme miesto.

MS v letnom biatlone 2023 - Osrblie

Rýchlostné preteky na 7,5 km - juniori

1.

Bogdan Borovskij

Ukrajina

19:05,05 min

(1)

2.

Stepan Kinaš

Ukrajina

+ 0,5 s 

(0)

3.

Vitalij Mandžin

Ukrajina

+ 11,9 s 

(1)

8. 

Martin Cienik

Slovensko

+ 1:04,8 min 

(2)

16.

Benjamín Belicaj

Slovensko

+ 1:44,2 min

(1)

17.

Jakub Borguľa

Slovensko 

+ 1:46,1 min

(4)

28.

Bruno Melicher

Slovensko

+ 3:09,5 min 

(3)

34.

Matej Badan

Slovensko

+ 3:32,1 min

(4)

35. 

Markus Sklenárik

Slovensko

+ 3:33,6 min

(4)

OSRBLIE. Najlepším slovenským juniorom v rýchlostných pretekoch na MS v letnom biatlone 2023 v Osrblí bol Martin Cienik.

Obsadil 8. miesto s vyše minútovou stratou na víťaza Bogdana Borovského z Ukrajiny. Na strelnici urobil dve chyby, obe v stoji.

Stupne víťazov obsadili kompletne ukrajinskí reprezentanti - druhý bol Stepan Kinaš a na bronzovej priečke sa umiestnil Vitalij Mandžin.

V druhej desiatke sa umiestnili Benjamín Belicaj na 16. mieste a Jakub Borguľa o priečku horšie. Belicaj urobil na strelnici len jednu chybu, Broguľa až 4.

Štvrtým najlepším Slovákom bol Bruno Melicher, ktorý prišiel do cieľa s vyše trojminútovou stratou a tromi chybami na strelnici. V štvrtej desiatke sa umiestnili Matej Badan a Markus Sklenárik, obaja urobili zhodne štyri chyby.

Hlasy po pretekoch

Martin Ciernik, reprezentant SR: "Ja som s výsledkom celkom spokojný. Veľmi ma mrzí tá stojka. Atmosféra bola super, je cítiť, že je to doma na Slovensku.

Uvidíme, ako to bude zajtra, budem sa snažiť. Pripravujem sa stále, ale zima je pre mňa dôležitejšia. Cítil som, ako ma diváci burcujú, takže vtedy sa ide človeku lepšie aj si viac verí."

Jakub Borguľa, reprezentant SR: "Dúfal som, že to bude lepšie. Keď som vyštartoval, nebežalo sa mi tak, ako som chcel. Je to asi aj tým teplom, už nevládzem.

Verím, že v zime to bude lepšie, tam mám lepšiu streľbu. Chcel som sa divákom lepšie ukázať, no nevydalo to. Určite radšej jazdím zimný biatlon na snehu, ako na kolieskových bežkách."

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Juniorský šprint ovládli Ukrajinci. Cienik v top 10, Borguľu zradila streľba