Legendárny Pirlo opúšťa Taliansko, upísal sa New Yorku

Andre Pirlo (vpravo) hral v rodnom Taliansku dvadsať rokov.
Andre Pirlo (vpravo) hral v rodnom Taliansku dvadsať rokov. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. júl 2015 o 16:50

Tridsaťšesťročný taliansky stredopoliar premiérovo okúsi pôsobenie v zahraničnej súťaži.

TURÍN.Taliansky stredopoliar Andrea Pirlo bude pokračovať vo svojej kariére v klube zámorskej futbalovej súťaže MLS New York City FC, do nového pôsobiska zamieril z Juventusu Turín.

Práve úradujúci taliansky šampión Juventus v pondelok potvrdil prestup 36-ročného majstra sveta z roku 2006 prostredníctvom Twitteru. V kádri New York City FC je slovenský útočník Adam Nemec.

"Je ťažké vypovedať slovami to, čo cítim, obzvlášť ak to zahŕňa štyri také dôležité roky môjho života," uviedol Pirlo prostredníctvom svojho konta na Twitteri a doplnil: "Môžem len povedať veľké ĎAKUJEM každému, kto ma sprevádzal a podporoval počas tohto dobrodružstva. Srdečná vďaka vám všetkým."

Rodák z Flera Pirlo hral v rodnej krajine dvadsať rokov, počas tohto obdobia nikdy nebol v zahraničí. Postupne si obliekal dresy Brescie (dve pôsobenia), Interu Miláno, Regginy, AC Miláno a od roku 2011 Juventusu.

Aj takéto góly strelil Andrea Pirlo.

"Bolo cťou spoločne prežiť uplynulé štyri sezóny s Andreom a všetci, ktorí sú spojení s Juventusom, mu želajú do budúcnosti len to najlepšie. Ďakujeme za všetko, Maestro, a veľa šťastia," uviedol Juventus vo vyhlásení.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Legendárny Pirlo opúšťa Taliansko, upísal sa New Yorku