Legendárny Arbour sa vráti na 1 deň na lavičku Islanders

SITA|20. júl 2007 o 10:50

NEW YORK 20. júla (SITA) - Jedna z trénerských legiend hokejovej NHL Al Arbour sa na jeden deň vráti na lavičku v súťažnom zápase, ktorý bude jeho jubilejným 1500. v kariére s tímom New York Islanders.

Sedemdesiatštyriročný člen Siene slávy podpíše 2. novembra jednodňovú zmluvu a o deň neskôr povedie "ostrovanov" v zápase s Pittsburgh Penguins na čele so Sidneym Crosbym. "Už sa neviem dočkať," hovorí Arbour, ktorý priviedol Islanders v rokoch 1980 až 1983 k štyrom Stanleyho pohárom v rade. V minulosti trénoval aj St. Louis, kde odkoučoval 107 zápasov. V novembri v zápase s Pittsburghom chce zvíťaziť. "O tom sa nebude diskutovať. Bol som mimo dlhší čas, viaceré veci už neviem, ale dva body sú stále dva body a ja chcem so svojím tímom vždy vyhrávať," povedal Arbour, ktorý však chce, aby s ním na lavičke bol aj súčasný tréner Islanders Ted Nolan. Ten jednodňovú náhradu privítal a tvrdí, že to bude spestrenie sezóny.

Generálny manažér Islanders Garth Snow však musel ešte pred oznámením novinky kontaktovať vedenie NHL s otázkou, či je možné Arboura angažovať na jeden deň. Napokon dostal zelenú. Skúsený kouč ani sám nevedel, že doteraz viedol Islanders v 1499 stretnutiach. "Skutočne neviem, koľko zápasov som odkoučoval. Keď mi to Ted Nolan povedal, bol som prekvapený. Povedal som mu, že nechcem rušiť atmosféru v tíme. Aj preto bude lepšie, ak bude so mnou na lavičke, pretože ja hráčov nepoznám, nepoznám ani jeho systém práce. Bez debaty, potrebujem pomoc," dodal Arbour, rekordér Islanders v počte zápasov i vyhraných stretnutí ako tréner (739). S celkovo 781 víťazstvami v zápasoch NHL je druhý za Scottym Bowmanom.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Legendárny Arbour sa vráti na 1 deň na lavičku Islanders