Legenda Plzne: Slováci u nás sú výnimoční. Majú vysokú kvalitu

Pavel Horváth je v súčasnosti asistentom trénera v Plzni.
Pavel Horváth je v súčasnosti asistentom trénera v Plzni. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Pavol Spál|22. máj 2016 o 19:14

Inde majú Chorvátov, Bosniakov, či Afričanov. Nám stačí skvelá skúsenosť so Slovákmi, vraví asistent trénera vo futbalovej Plzni.

PLZEŇ. Keď sme v plzenskej aréne hľadali miesto na rozhovor, navrhol, aby sme si namiesto komory pre médiá sadli radšej na trávnik.

„Tu to bude najpohodlnejšie,“ smial sa.

Zlatá plzenská partia, ktorá za posledných šesť rokov získala štyri tituly a dvakrát postúpila do Ligy majstrov, stála práve okolo Pavla Horvátha (41 r.). Vo veku, keď jeho bývalí spoluhráči už sledovali zápasy skôr z gauča, nastupoval proti božskému Messimu a jeho Barcelone, či proti Bayernu Mníchov. A to v najprestížnejšej klubovej súťaži sveta, pritom mu už ťahalo na štyridsiatku.

Rokoval za kabínu, staral sa o žarty a bol ako hromozvod všetkých plzenských udalostí. Nehovoriac o päťročnici, keď bol generálom i na ihrisku. Kráľ aj šašo v jednom. Vlani ukončil kariéru a v poslednej sezóne plnil rolu asistenta trénera.  

Rozdieloví Slováci

Stále je najpopulárnejšou postavou klubu. Celú kariéru zbieral pokuty za nadváhu, tréneri prosili jeho manželku, aby pred ním zamykala chladničku. Jeho autobiografia "Můj příběh nekončí" sa stala bestsellerem. Horváth si nedávno zahral vo filme "Decibely lásky" rolu smetiara a zaspieval v klipe Michala Davida.

Celý rozhovor s nami často vtipkoval, ale pri jednej téme zrazu seriózne zvážnel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Legenda Plzne: Slováci u nás sú výnimoční. Majú vysokú kvalitu