Lašák sa po zdravotnej pauze vrátil a s Mladou Boleslavou vychytal nulu

TASR|29. sep 2008 o 13:40

Slovenský reprezentačný gólman má na konte prvé čisté konto v sezóne.

PARDUBICE. Prvú vychytanú nulu v tejto sezóne si na svoje konto pripísal slovenský reprezentačný brankár v drese HC Moeller Pardubice Ján Lašák. Stalo sa tak v 9. kole českej O2 extraligy, v ktorom Pardubice vyhrali 5:0 na domácom ľade s nováčikom najvyššej súťaže BK Mladá Boleslav. Pre Lašáka to bol návrat po absencii spôsobenej virózou a proti hráčom z mesta automobilov pochytal všetkých 34 striel.

"Zdravotný stav nie je ešte stopercentný, ale cítil som, že na to mám a tak som sa rozhodol chytať," vyjadril sa Lašák pre internetovú stránku českého hokeja a dodal: "Naskočil som do zápasu a som rád, že to dopadlo šťastne." Pardubický brankár priznal, že napriek hladkméu víťazstvu to nemali jednoduché. "V úvodnej dvadsaťminútovke mali viac z hry, ale priznám sa, že pri nás stálo aj trocha šťastia. Nakoniec sme dokázali premeniť šance, ktoré sme mali. Tímovým výkonom sme súpera zlomili," uviedol. Ján Lašák konštatoval, že ich súper nepodal vôbec zlý výkon a výsledok 5:0 je pre neho príliš krutý. "Podobne sme my prehrali na Kladne, keď sa im všetko odrazilo a padlo do bránky. My sme mali šťastie teraz, ale súper rozhodne nehral zle. Naopak, povedal by som, že bol veľmi dobrý."

Pardubice v tejto sezóne zatiaľ potvrdzujú, že s útokom na play off to myslia vážne. "My hlavne musíme bojovať ďalej. Už v utorok nás čaká ťažký zápas vo Vítkoviciach, ktoré sú tiež 'v laufe'. Musíme sa pripraviť na každý zápas a veriť tomu, že každý bod je založený na tvrdej drine a poctivej obrane. Takto musíme ísť ďalej."

Nachádzate sa tu:
Domov