Lašák sa na reprezentáciu tešil

SITA|6. feb 2008 o 14:55

BRATISLAVA 6. februára (SITA) - Slovenská hokejová reprezentácia sa po víťazstve vo Västerase nad Švédskom presunula v priebehu stredajšieho predpoludnia do Bratislavy, kde ju podvečer čakal ešte jeden ...

BRATISLAVA 6. februára (SITA) - Slovenská hokejová reprezentácia sa po víťazstve vo Västerase nad Švédskom presunula v priebehu stredajšieho predpoludnia do Bratislavy, kde ju podvečer čakal ešte jeden tréning pred štvrtkovým odchodom na Škoda Cup do švajčiarskeho Lausanne. S mužstvom už na Slovensko necestovali brankár Karol Križan a útočníci Tomáš Surový s Róbertom Petrovickým, ktorí už ďalšiu reprezentačnú akciu nebudú absolvovať. Do Švajčiarska však pocestujú brankár Ján Lašák, obranca Miroslav Vantroba a útočníci Peter Sivák, Gabriel Špilár a Michal Hudec.

Brankár Ján Lašák na reprezentačný tím čakal v stredu predpoludním v City hoteli Bratislava. Po čase sa zvítal so svojou dlhoročnou dvojičkou v národnom tíme Rastislavom Staňom. Lašák sa na reprezentáciu, v ktorej naposledy nastúpil v decembri pri víťazstve v Čechách, tešil, keďže Pardubiciam sa v tejto sezóne vôbec nedarí. "Som rád, že som v inom prostredí, v ktorom môžem nabrať aj nové psychické sily. V Pardubiciach nám to teraz nejde, nie je to rýchla smrť, ale pomalá. Naša nádej na play off síce stále žije, ale je len mizivá," popísal Ján Lašák. Počas utorňajšieho zápasu sa presúval na Slovensko a duel so Švédmi nemal možnosť sledovať. Najbližšie Slovákov čakajú súboje s Francúzmi, Švajčiarmi a Nemcami, ktoré budú úplne iné ako ten na severe Európy. "Bude to celé o tom, že budeme dobýjať útočnú modrú. Každý vie, že tieto tímy na rozdiel od Švédov nám nevyhovujú. Postavia sa piati na modrú, čakajú a z nejakej akcie dajú gól. Treba teraz vyhrať tri zápasy a vrátiť sa spokojní domov," dodal Ján Lašák.


Nachádzate sa tu:
Domov