Lašák nastúpi v maske od fanúšikov

Ján Lašák sa predstaví v maske, ktorej podobu navrhli fanúšikovia prostredníctvom internetového hlasovania.
Ján Lašák sa predstaví v maske, ktorej podobu navrhli fanúšikovia prostredníctvom internetového hlasovania. (Autor: FOTO - ČTK)
SITA|17. feb 2009 o 14:12

Slovenský hokejový brankár Ján Lašák sa v najvyššej českej súťaži predstaví v utorok s novou maskou. Jej výzdobu si nevybral on, ale jeho fanúšikovia v hlasovaní na oficiálnej klubovej stránke.

PARDUBICE. Aj samotné návrhy vytvorili kreatívni priaznivci.

V úvode musel slovenský reprezentant vyberať z viac ako 120 návrhov päť finálových námetov. Víťaznú podobu "pýchy" každého brankára však už vyberali fanúšikovia.

"Prvotný výber bol veľmi zložitý a musel som sa poradiť aj s výrobcom masiek. Veľmi som si dal záležať na prvom dojme a na predstave, ako bude maska vyzerať v skutočnosti. Z celkového počtu návrhov som bol nadšený," povedal pre oficiálnu klubovú stránku hcpce.cz Ján Lašák a doplnil: "Veľmi sa mi tá maska páči, vyšla veľmi pekne. Má nádherné farby."

Nová maska podľa Lašáka vhodne kombinuje pardubické a slovenské motívy. "Veľmi ma to teší. Som Slovák celým srdcom. V Pardubiciach sa cítim veľmi dobre, chytám tu už v piatej sezóne, mám tu svoj druhý domov," prezradil Lašák a doplnil: "Je to symbolika môjho života."

Víťazný návrh vytvoril fanúšik z mesta Náchod, ktorý okrem vstupeniek na duel "pernikárov" dostane aj dekoračnú repliku masky.

Celkovo sa na ankete o konečnú podobu masky zúčastnilo 4462 hlasujúcich, za víťazný návrh hlasovala takmer polovica z nich (2205).

Ako odmenu všetkým tvorcom návrhov sa Lašák rozhodol zabezpečiť všetkým tvorcom dve voľné vstupenky do spoločného sektoru na zápas Pardubíc, v ktorom nastúpi s touto maskou. "Som nadšený, s akým ohlasom sa celá akcia stretla. Veľmi ma to teší a chcem v podobných aktivitách pokračovať aj ďalej," prezradil ešte v novembri Lašák a ozrejmil, že po spomenutom zápase sa uskutoční dražba cenného artefaktu a výťažok z nej poputuje na charitatívne účely.

"Dúfam, že vydražené financie niekomu pomôžu. K tomu priložím niečo aj ja, aby to bola zaujímavá čiastka. Polovica poputuje do detského domova v Pardubiciach, druhú časť chcem venovať dieťaťu, ktoré to potrebuje," dodal Ján Lašák.

Nachádzate sa tu:
Domov