Lašák hviezdou Pardubíc

SITA|31. jan 2009 o 09:32

Slovenský hokejový brankár Ján Lašák bol podľa českého denníka Sport hlavným strojcom piatkového víťazstva Pardubíc na ľade Českých Budějovíc 3:2 v 46. kole O2 extraligy.

ČESKÉ BUDĚJOVICE.

Slovenský fantóm vygumoval chvíľami až drvivý nápor domácich, uvádza v návrate k duelu spomínaný denník. Juhočesi bojujúci o postup do play off ťahali sériu piatich víťazstiev v rade, prerušili ju práve hráči Pardubíc, ktorí zase stále živia šancu na prvenstvo po základnej časti súťaže. Odchovanec zvolenského hokeja zaznamenal 44 úspešných zákrokov. Privádzal nimi domácich útočníkov k zúfalstvu. Prvý gól, ktorý inkasoval, však podľa neho nemal platiť.

"Pred ním som bol faulovaný. Bolo to hneď v tretej minúte, to ešte bolo všetko otvorené. Horšie by bolo, keby sa to stalo na konci zápasu. Musím sa však rozhodcu zastať. Možno to dobre nevidel. Verím, že v play off, keď budú na ľade dvaja hlavní rozhodcovia, taký gól nebude platiť. Hneď po piatich sekundách som vychladol. Ešte sme to potom s rozhodcom rozoberali a ja som mu hovoril, nech sa na to vykašle. Tento moment ma skôr vyhecoval k môjmu výkonu," uvádza v rozsiahlejšom rozhovore na stránkach Sportu Ján Lašák.

Nachádzate sa tu:
Domov