Lašák do záverečnej prípravy na MS

SITA|2. apr 2009 o 10:32

Do záverečnej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta, ktoré sa na prelome apríla a mája uskutočnia vo Švajčiarsku, vstupuje brankár Ján Lašák.

PIEŠŤANY. Gólman Pardubíc zatiaľ v príprave chýbal.

Tréner Ján Filc komunikoval o účasti na šampionáte s Petrom Budajom z Colorada, ktorý sa však momentálne necíti v najlepšej pohode a reprezentačnú pozvánku odmietol. Na svetovom šampionáte vo Švajčiarsku by tak mala byť v jednom tíme opäť osvedčená dvojica Lašák, Rastislav Staňa.

Ján Filc sa s Lašákom dohodol veľmi rýchlo. "Do záverečnej prípravy pred majstrovstvami sveta vstupuje brankár Ján Lašák. Momentálne je doma s rodinou vo Zvolene a je ochotný prísť za nami do Piešťan v momente, ako mu z Pardubíc príde jeho brankársky výstroj. Mohlo by to byť už vo štvrtok večer, prípadne v piatok predpoludním," povedal pre zväzovú internetovú stránku reprezentačný kormidelník a doplnil: "Keďže mal Jano niekoľkodňovú pauzu od hokeja, určite to nebudeme siliť a v dvojzápase s Českom nenastúpi."

Lašák bol v tejto sezóne na dvoch reprezentačných akciách - vo februári chytal v príprave v Poprade a v Košiciach proti Švajčiarsku, vo februári bol s tímom vo Švajčiarsku. V pozícii brankárskeho čakateľa sa s výberom ešte pripravuje aj Imrich Petrík. Tréner Filc stále pozorne sleduje vývoj v NHL a v súvislosti s brankármi najmä situáciu v Montreale, odkiaľ by v prípade ukončenia klubovej sezóny mohol prísť Jaroslav Halák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Lašák do záverečnej prípravy na MS