Lampard spokojný so svojimi výkonmi v tejto sezóne

Frank Lampard
Frank Lampard (Autor: TASR/AP)
SITA|21. apr 2009 o 11:52

Stredopoliar anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Frank Lampard si myslí, že táto sezóna je zatiaľ najlepšia v jeho doterajšej kariére.

LONDÝN. Tridsaťročný záložník v 49 súťažných stretnutiach rozvlnil sieť za súperovými brankármi úctyhodných 19-krát a pridal aj 11 gólových prihrávok.

"Osobne si myslím, že toto je môj najlepší ročník. Prvoradé sú samozrejme výsledky mužstva, ale radosť mi robí aj moja forma. Dá sa povedať, že čím som starší, tým som lepší. Mám mnohoročné skúsenosti, ktoré mi pomáhajú jednotlivé herné situácie riešiť s chladnou hlavou," povedal Lampard v rozhovore pre britský denník The Sun.

"V ostatných dueloch som dostal od trénera Hiddinka povolenie hrať v tesnej blízkosti Didiera Drogbu. Naša spolupráca zatiaľ vychádza perfektne. Keď som bol mladší, ľudia si zo mňa uťahovali, že strieľam na bránku z každej pozície. Po niekoľkých rokoch cítim progres aj v tejto činnosti. Pokúšam sa ohroziť súperovho gólmana len z dobre vypracovanej streleckej pozície. Navyše som spoluhráčom svojimi prihrávkami pripravil veľké množstvo gólových príležitostí, čo ma tiež teší," uzavrel jeden z najlepších stredopoliarov na Britských ostrovoch. Jeho slová potvrdzuje aj fakt, že v sobotňajšom semifinále Anglického pohára FA Cup proti mestskému rivalovi Arsenalu Londýn ponúkol prihrávky na oba presné zásahy "The Blues". Najskôr v prvom polčase krížnou prihrávkou cez celú šírku ihriska vysunul francúzskeho krídelníka Florenta Maloudu, ktorý vyrovnal na 1:1. V druhom dejstve 50-metrovým pasom z vlastnej polovice ihriska presne našiel nabiehajúceho kanoniera Didiera Drogbu, ktorý si poradil s brankárom Fabiaňským a uzavrel skóre duelu na 2:1 v prospech Chelsea.

V Chelsea zavládol víťazný duch

Stredajšia dohrávka 33. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže postavila proti sebe tímy, ktoré sa 30. mája vo Wembley stretnú v "modrom" finále FA Cupu. Londýnska Chelsea privíta FC Everton a rovnako ako v utorok Liverpool v súboji s Arsenalom bude zachraňovať každým kolom klesajúce šance na zisk titulu. Pre trénera Guusa Hiddinka by bola trofej z najstaršej pohárovej súťaže v Európe cenným skalpom, ale kým existuje nádej, prioritu má Premier League. "The Blues" sú navyše v hre aj o triumf v Lige majstrov, kde ich čaká semifinále s FC Barcelona. Londýnčania pôsobia pred záverom dlhodobej súťaže mimoriadne silným dojmom, z trojice Manchester United, Liverpool, Chelsea sú na tom momentálne možno najlepšie.

Strach ide najmä zo streleckej fazóny kanoniera Didiera Drogbu. "Na konci sezóny prichádzajú veľké stretnutia a keď hráte v klube ako Chelsea, váš výkon smeruje k jedinému cieľu - zisku trofeje. Preto ešte nič nevzdávame. Nie vždy sa to podarí, ale je tu príležitosť, tak prečo to nevyskúšať?" potvrdil stúpajúce sebavedomie Chelsea Drogba. "Cítim sa oveľa silnejší. Teraz som rád, že som v júli vynechal prípravnú fázu, potreboval som oddych. Koleno si žiadalo čas, aby som sa mohol vrátiť v plnej sile. Obetoval som začiatok sezóny a teraz mi z toho plynú úroky."

Útočník z Pobrežia Slonoviny, ktorý ešte pod Felipem Scolarim nemal miesto v základnej zostave, našiel streleckú formu v správny čas. V ostatných deviatich zápasoch skóroval osemkrát. Gólovo prispel v štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov s Livepoolom a rozhodol semifinále FA Cupu s Arsenalom. "Každý hovorí, že za to môže výmena trénerov, ale pravda je oveľa prostejšia. Nehral som, tak som nemohol dávať góly," skonštatoval Drogba. Jeho forma vzbudzuje úctu aj v tábore stredajšieho súpera. "Je to možno šialené, ale teším sa, že Drogba je späť. Pre futbalového fanúšika muselo byť veľkým sklamaním sledovať jeho trápenie. Hrať proti nemu je riadna drina, ale aj veľmi vzrušujúca skúsenosť. Ak v stredu dosiahne hetrik, jedna časť mojej tváre sa bude usmievať," priznal obdiv strelec rozhodujúcej jedenástky Evertonu v rozstrele semifinálového duelu s Manchestrom United Phil Jagielka.

Nachádzate sa tu:
Domov