Lampard podpísal novú zmluvu s Chelsea

SITA|13. aug 2008 o 18:43

LONDÝN 13. augusta (SITA, AFP) - Futbalista anglického prvoligového klubu FC Chelsea Frank Lampard podpísal so svojim súčasným zamestnávateľom nový päťročný kontrakt. Tridsaťročný reprezentant Albiónu ...

LONDÝN 13. augusta (SITA, AFP) - Futbalista anglického prvoligového klubu FC Chelsea Frank Lampard podpísal so svojim súčasným zamestnávateľom nový päťročný kontrakt. Tridsaťročný reprezentant Albiónu tak ukončil špekulácie o odchode do talianskeho Interu Miláno, ktorého trénerom sa nedávno stal Lampardov bývalý mentor a tréner "The Blues" José Mourinho. Rodák z Londýna je odchovancom West Hamu United, v drese ktorého po prvýkrát okúsil i Premier League, v roku 2001 prestúpil do Chelsea za odstupné vo výške 11 miliónov libier a postupne sa vypracoval na oporu stredu poľa a jednu z legiend klubu zo Stamford Bridge. Lampard v 369 zápasoch vo farbách neúspešného finalistu ostatnej sezóny Ligy majstrov 2007/2008 nastrieľal 110 gólov a v historickej tabuľke najlepších klubových kanonierov mu patrí priebežná siedma priečka. "V Chelsea chcem ukončiť svoju profesionálnu kariéru. Už som to v minulosti viackrát povedal a po podpise tejto zmluvy som veľmi šťastný. Dúfam, že v nasledujúcich piatich rokoch budem platným hráčom tímu," povedal pre oficiálnu klubovú internetovú stránku Lampard. "Som nadšený tým, že Frank sa rozhodol spojiť svoju budúcnosť s Chelsea. Je našim kľúčovým hráčom a aj v budúcnosti bude základným kameňom úspechov tohto klubu. Je jedným z najväčších profesionálov, s ktorými som ako tréner spolupracoval, na tréningu sa vždy správa veľmi zodpovedne," vyhlásil nový kouč Chelsea Luiz Felipe Scolari.

V ostatných týždňoch a mesiacoch dlhoročné kontrakty podpísali i ďalší dôležití hráči úradujúceho vicemajstra Premier League - Petr Čech, Michael Essien a Wayne Bridge. "Mať v kádri hráča Frankovho formátu je pre nás veľmi dôležité. Naša filozofia je totiž založená na silnom anglickom elemente," povedal výkonný riaditeľ klubu ruského oligarchu Romana Abramoviča Peter Kenyon.

Nachádzate sa tu:
Domov