Lakers do roku 2010 so zárukou menom Phil Jackson

SITA|30. nov 2007 o 09:36

LOS ANGELES 30. novembra (SITA, AFP) - Basketbalový klub NBA Los Angeles Lakers od začiatku sezóny žije v neistote, či si udrží v kádri svoju najväčšiu hviezdu Kobeho Bryanta, ale aspoň na jedného muža ...

LOS ANGELES 30. novembra (SITA, AFP) - Basketbalový klub NBA Los Angeles Lakers od začiatku sezóny žije v neistote, či si udrží v kádri svoju najväčšiu hviezdu Kobeho Bryanta, ale aspoň na jedného muža sa spoľahnúť môže. S podpisom novej dvojročnej zmluvy neváhal tréner Phil Jackson, strojca úspechov Lakers aj slávnej generácie Chicago Bulls. Dohoda sa zrodila na krátkom rokovaní s majiteľom klubu Jerrym Bussom. Doterajšia zmluva má platnosť do roku 2008 a Jacksonovi zabezpečuje príjem 30 miliónov dolárov za tri roky. Nové podmienky by mali byť pre kormidelníka ešte lepšie, zarobí 11 až 12 miliónov USD.

Držiteľ deviatich titulov v NBA (šiestich na lavičke Chicaga, troch s Lakers) je najlepšie plateným trénerom amerického profesionálneho športu. "Lakers sa určite uľavilo. Je to nesporne pozitívna správa, keď niekto ako Phil Jackson povie: ´Počítajte so mnou, som váš´," vyhlásil koučov agent Todd Musburger.

Čerstvý člen Siene slávy NBA pôsobí v Kalifornii už osem sezón s pozitívnou bilanciou 382 víťazstiev, 206 prehier, celkový pomer jeho výsledkov v základnej časti súťaže je ešte o niečo lepší - 927:399. V play off pridal 179 triumfov a 77 prehier a v oboch ukazovateľoch nemá medzi svojimi kolegami v NBA konkurenciu.

"Stále má veľa čo ponúknuť. Phil Jackson je skvelý, naozaj skvelý basketbalový tréner," povedal Bryant.


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Lakers do roku 2010 so zárukou menom Phil Jackson