Lacko vyhral turnaj v Taškente. Vo dvojhre aj štvorhre

Lukáš Lacko vyhral turnaj v Taškente.
Lukáš Lacko vyhral turnaj v Taškente. (Autor: archív SITA/AP)
TASR|11. okt 2014 o 09:21

Slovenský tenista vo finále challengerového turnaja vo dvojhre zdolal Sergija Stachovského 6:2, 6:3.

TAŠKENT. Slovenský tenista Lukáš Lacko slávil na kvalitne obsadenom challengeri v uzbeckom Taškente víťazný double, keď po úspechu vo štvorhre triumfoval aj vo dvojhre.

Vo finále si ako nasadená trojka poradil s dvojkou "pavúka" Ukrajincom Sergijom Stachovským za 56 minút hladko v dvoch setoch 6:2, 6:3.

Lacko si pripísal na svoje konto celkovo ôsmy singlový titul na ATP Challenger Tour, prvý od novembra 2013, keď druhýkrát v kariére vyhral v bratislavskom NTC Slovak Open.

Slovenský daviscupový reprezentant si z Taškentu odnáša prémiu 18.000 USD a 125 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie. V jeho novom vydaní by sa mal posunúť o 16 miest na 83. priečku.

Konečne to vyšlo naplno

Lackovi vyšiel úvod stretnutia, keď vo štvrtom geme prelomil podanie súpera a po potvrdení brejku si vybudoval náskok 4:1. V ôsmom geme opäť Ukrajinca brejkol a prvý set sa stal jeho.

O osude druhého setu rozhodol brejk v ôsmom geme. Lacko v Taškente nadviazal na víťazstvo nad Stachovským z vlaňajšieho duelu 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára v Kremenčuku.

"Bol som tu dva razy v semifinále a predvlani som si zahral finále, teraz mi to konečne vyšlo naplno... Navyše, získal som aj deblový titul a okrem toho som si vo dvojhre poistil štart v hlavnej súťaži na januárových Australian Open," spokojne rekapituloval Lacko podľa facebookového konta turnaja.

Budúci týždeň vo Viedni

"Double som dosiahol druhýkrát v kariére, predtým mi to vyšlo v roku 2011 v Bratislave. Mojím cieľom pred nasledujúcu sezónu bude zmestiť sa na súbežný turnaj ATP World Tour Masters 1000 v Šanghaji, ale ak sa mi to napokon nepodarí, určite sa sem vrátim obhajovať moje trofeje."

Lacko sa budúci týždeň predstaví na halovom turnaji ATP World Tour 250 vo Viedni, v 1. kole vyzve Čecha Lukáša Rosola.

Stachovskij po prehre vo finále povedal: "Snažil som sa zo všetkých síl, ale dnes to nestačilo. Gratulujem Lukášovi k triumfu."

ATP Challenger v Taškente - dvojhra - finále

Lukáš LACKO (3-SR) - Sergij Stachovskij (2-Ukr.) 6:2, 6:3

Prehľad titulov Lacka vo dvojhre na turnajoch ATP Challenger Tour (8)

2007: Kolding (Dán.)

2009: Fergana (Uzb.), Soul (Kór. rep.)

2011: Izmir (Tur.), Bratislava (SR)

2012: Helsinki (Fín.)

2013: Bratislava (SR)

2014: Taškent (Uzb.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko vyhral turnaj v Taškente. Vo dvojhre aj štvorhre