Lacko to v Bratislave vie, druhý titul má ako prvý

Lukáš Lacko vo Finále Slovak Open porazil Čecha Lukáša Rosola.
Lukáš Lacko vo Finále Slovak Open porazil Čecha Lukáša Rosola. (Autor: TASR)
Tomáš Prokop, SITA|10. nov 2013 o 17:54

Bratislavský challenger vyhral šiestykrát v histórii slovenský tenista. Druhýkrát sa to podarilo Lukášovi Lackovi.

Agentúrny text sme nahradili autorským materiálom denníka SME.

BRATISLAVA. Lukáš Lacko ukázal, že posledné tri roky je na tradičnom challengri Slovak Open najlepším hráčom. Získal dva tituly a vlani vypadol v semifinále.

Obhajcovi titulu Čechovi Lukášovi Rosolovi vrátil pred dvätisícpäťsto divákmi v Národnom tenisovom centre minuloročnú prehru, keď uspel 6:4, 4:6, 6:4.

9200 eur a 100 bodov

„Vyhrať na domácom turnaji je vždy extra. Lukášovi prajem veľa šťastia budúci týždeň vo finále Davisovho pohára v Srbsku,“ povedal šťastný víťaz, ktorý získal sto bodov do rebríčka ATP a prémiu 9200 eur.

„Bol to pre mňa skvelý turnaj. Ďakujem za voľnú kartu. Lukášovi gratulujem, hral veľmi dobre,“ dodala jednotka turnaja Rosol.

Finále bolo dramatické a vyrovnané. Slovenská jednotka využila pevnejšie nervy a lepší vstup, keď vyhrala prvý set 6:4. Rosol na to odpovedal rovnakým ziskom druhého setu.

Rozhodujúci moment zápasu prišiel v treťom geme tretieho setu, keď Lacko zobral súperovi podanie, svoje si už do konca udržal a zaslúžene oslavoval titul na kvalitne obsadenom turnaji.

„Vedel som, že Lukáš bude hrať rýchlo. Veľmi u neho záleží od toho ako podáva. Preto som musel byť trpezlivý. Nakoniec sa to v zápase aj potvrdilo. Dôležité bolo, že som si držal servis a čakal trpezlivo na return. Využil som dve, tri kľúčové loptičky, ktoré rozhodli,“ pokračoval Lacko.

Podanie a výborná hrá zo zadu

Stal sa prvým hráčom, ktorý vyhral Slovak Open druhýkrát v kariére a celkovo zvíťazil slovenský tenista v Bratislave šiestykrát. V minulosti to boli Karol Kučera, Dominik Hrbatý, Michal Mertiňák a Martin Kližan.

Lacko nevedel povedať, či bol tento triumf ťažší ako prvý pred dvoma rokmi. „Určite však viac rozhodli skúsenosti. Predtým som sa až tak nepozeral kto proti mne hrá a ako hrá. Okrem toho som celý turnaj výborne servoval a hral koncentrovane od základnej čiary. To mi pomohlo v rozhodujúcich momentoch,“ dodal 74. hráč sveta.

Dvojhra - finále

Lukáš Lacko (SR-4) - Lukáš Rosol (ČR-1) 6:4, 4:6, 6:4 za 104 minút

Cesta Lacka za titulom

1. kolo: Norbert Gombos (SR) 6:2, 6:4

2. kolo (osemfinále): Miloslav Mečíř ml. (SR) 3:6, 7:5, 6:4

štvrťfinále: Damir Džumhur (Bos. a Herc.) 6:4, 6:3

semifinále: Jan-Lennard Struff (Nem.) 6:4, 1:6, 6:3

finále: Lukáš Rosol (ČR-1) 6:4, 4:6, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko to v Bratislave vie, druhý titul má ako prvý