Lacko skrečoval v Záhrebe pre zranenie chrbta

(Autor: TASR)
TASR|6. feb 2013 o 11:54

Lukáš Lacko nenastúpi ani na turnaji v holandskom Rotterdame. Zo štvorhry sa v Záhrebe odhlásil aj Martin Kližan.

ZÁHREB. Slovenský tenista neobháji vlaňajšie finále na halovom turnaji ATP v chorvátskom Záhrebe.

Zverenec trénera Ladislava Simona po jedenástich minútach skrečoval zápas 1. kola proti Talianovi Flaviovi Cipollovi za stavu 1:1 v prvom sete pre zranenie v spodnej časti chrbta.

Lacko sa na bolesti sťažoval už po nedeľňajšom dueli s Ukrajincom Aleksandrom Dolgopolovom v daviscupovom súboji v Kremenčuku.

"Za posledné tri týždne som mal chrbát trikrát ťažko zablokovaný. Poslednýkrát sa mi to bohužiaľ bloklo v zápase so Sergijom Stachovským v Kremenčuku. Už je to v štádiu, keď sa nedá hrať cez bolesť a treba to doliečiť, lebo to môže mať zlé následky. Určite vynechám ďalší turnaj v holandskom Rotterdame. Ďalšie turnaje sú otázne, uvidím podľa ďalších vyšetrení," povedal pre TASR druhý najlepší slovenský singlista.

Lukáš Lacko a aj Martin Kližan sa zhodne odhlásili aj zo štvorhry.

Rakúsko-slovenské tenisové duo Julian Knowle, Filip Polášek nasadené ako druhé uspelo v stredajšom zápase 1. kola štvorhry, keď zdolalo domácu dvojicu Toni Androič, Dino Marcan 3:6, 6:1, 10:4.

Vo štvorhre neuspel Igor Zelenay, ktorý s Rusom Michailom Jelginom prehrali so štvrtou nasadenou rakúsko-nemeckou dvojicou Jürgen Melzer, Philipp Petzschner 7:6 (3), 4:6 a 4:10.

dvojhra - 1. kolo:

Robin Haase (Hol.) - Antonio Veic (Chor.) 2:6, 6:3, 6:3

Flavio Cipolla (Tal.) - Lukáš LACKO (8-SR) 1:1 - skreč Lacko

Marcos Baghdatis (6-Cyprus) - Tobias Kamke (Nem.) 6:7 (6), 6:2, 6:4

štvorhra - 1. kolo:

Jürgen Melzer, Philipp Petzschner (Rak./Nem.-4) - Michail Jelgin, Igor Zelenay (Rus./SR) 6:7 (3), 6:4, 10:4 (zápasový tajbrejk)

Julian Knowle, Filip Polášek (Rak./SR-2) - Toni Androič, Dino Marcan (Chor.) 3:6, 6:1, 10:4 (zápasový tajbrejk) za 66 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko skrečoval v Záhrebe pre zranenie chrbta