Lacko si zahrá vo štvrťfinále s Ortisei s Beckom

SITA|10. nov 2010 o 15:19

Slovenský tenista Lukáš Lacko zvíťazil v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji v Ortisei.

ORTISEI 10. novembra (SITA) - Slovenský tenista Lukáš Lacko zvíťazil v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji v talianskom Ortisei (dotácia 64 000 eur, tvrdý povrch Synthetic v hale) nad Rusom Konstantinom Kravčukom za 125 minút 6:7 (4), 6:4, 6:4.

V druhom i treťom sete dosiahol napokon rozhodujúci brejk v deviatej hre. V treťom dejstve pritom za stavu 1:2 čelil trom hrozbám straty podania v rade. Súper, 129. vo svetovom rebríčku, nastrieľal dovedna 17 es, ani to mu však napokon nepomohlo. Lacko upravil skóre zo vzájomných súbojov na 2:0, už pred piatimi rokmi zdolal Kravčuka na podujatí ITF na Ukrajine 6:3, 7:5.

Dvadsaťtriročný piešťanský rodák Lacko si vo štvrťfinále zmeria sily s krajanom Karolom Beckom nasadeným ako druhým. Pôjde o premiérový oficiálny vzájomný duel a zároveň priamy súboj o post národnej jednotky. Práve 28-ročný zvolenský rodák Beck v pondelok po 50 týždňoch prevzal od Lacka nazad pozíciu lídra renkingu v SR. Zverenec Tibora Tótha Lacko už má v Ortisei istotu 23 bodov do svetového rebríčka (aj so zarátaním 5 bodov z kvalifikácie, ktorú musel absolvovať, pretože sa prihlásil až dodatočne) a šeku na 1850 eur.

Beck (99. v hodnotení) ani Lacko (102.) tento týždeň neobhajujú žiadne body a je medzi nimi rozdiel iba 12 bodov. Obaja sa na tomto podujatí sprievodne usilujú o udržanie či zlepšenie svojho postavenia v počítačovom poradí, aby sa vyhli kvalifikácii na januárové melbournské grandslamové Australian Open. Čiara je pod 106. priečkou a môže sa mierne posúvať oboma smermi podľa absencií "oprávnených" hráčov, resp. využití tzv. chránených renkingov.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Lukáš Lacko (SR) - Konstantin Kravčuk (7-SR) 6:7 (4), 6:4, 6:4 za 125 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko si zahrá vo štvrťfinále s Ortisei s Beckom