Lacko prehral vo finále na challengeri v Taškente

Lukáš Lacko.
Lukáš Lacko. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. okt 2012 o 10:43

Slovenský tenista nezískal svoj šiesty challengerový titul, nad jeho sily bol Bielorus Vladimir Ignatik.

TAŠKENT. Slovenský tenista Lukáš Lacko nasadený ako prvý prehral v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour v uzbeckom Taškente (dotácia 125-tisíc USD, tvrdý povrch Plexipave vonku) s Bielorusom Vladimirom Ignatikom (195.), v ich treťom vzájomnom súboji za 82 minút 3:6, 6:7 (3).

Dvadsaťštyriročnému zverencovi kapitána fedcupovej reprezentácie Mateja Liptáka Lackovi sa nepodarilo získať svoj šiesty singlový titul s takouto hodnotou a revanšovať sa o dva roky mladšiemu súperovi za prehru, ktorú inkasoval vlani v Ostrave na svojom najmenej preferovanom povrchu - antuke.

Ignatik zavŕšil v bilancii obrat na 2:1, predvlani ťahal za kratší koniec v daviscupovom zápase doma na "harde".

Napriek nedeľňajšiemu neúspechu si Lacko podľa predbežných nezáväzných prepočtov zlepší v pondelok o dve miesta svoj osobný rebríčkový rekord v podobe 53. pozície z 9. júla 2012.

Z terajšej 59. priečky by sa mal posunúť na 51. miesto. Piešťanský rodák sa budúci týždeň predstaví na halovom podujatí ATP World Tour 250 vo Viedni.

Začne proti 19-ročnému domácemu držiteľovi voľnej karty a niekdajšiemu druhému chlapcovi tzv. kombinovaného juniorského hodnotenia ITF Dominicovi Thiemovi, 439. v renkingu seniorov.

Dvojhra - finále:

Vladimir Ignatik (Biel.) - Lukáš Lacko (SR-1) 6:3, 7:6 (3) za 82 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko prehral vo finále na challengeri v Taškente