Legendárny Xavi je adeptom na nového trénera Barcelony

Xavi Hernández je legendou FC Barcelona.
Xavi Hernández je legendou FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. jan 2020 o 12:00

Valverde dlhodobo nenapĺňa očakávania.

BARCELONA. Novým trénerom futbalistov FC Barcelona by sa mohol stať niekdajší dlhoročný stredopoliar klubu Xavi.

Podľa agentúry AFP už športový riaditeľ Erik Abidal oslovil majiteľa katarského celku Al-Sadd, ktorý 39-ročný Xavi vedie od júla minulého roka, keď ukončil hráčsku kariéru.

"Úvahy o Xaviho návrate do Barcelony sú prirodzené a očakávané. Je to predsa jeho domov a v budúcnosti sa tam jednoducho musí vrátiť. V súčasnosti je však trénerom Al-Saddu a myslí len na najbližší zápas proti Al-Rayyanu.

Verím, že tak veľký a profesionálny klub ako Barcelona to bude rešpektovať a prípadné rokovania sa odohrajú oficiálnou cestou," povedal generálny riaditeľ katarského klubu Turki Al-Ali.

Päťdesiatpäťročný Ernesto Valverde vedie "Blaugranas" od júla 2017 a stolička sa pod ním otriasla po štvrtkovom vypadnutí v semifinálovom súboji o Španielsky superpohár, v ktorom jeho zverenci podľahli Atleticu Madrid 2:3 napriek tomu, že ešte v 80. minúte vyhrávali 2:1.

Xavi odštartoval kariéru v slávnej barcelonskej akadémii a v prvom tíme debutoval v roku 1998. Dokopy odohral za Kataláncov 855 zápasov. Do Al Saddu prišiel v roku 2015 a od júla 2019 tam pôsobí ako tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Legendárny Xavi je adeptom na nového trénera Barcelony