Je to definitívne. Karim Benzema opustí Real Madrid

Karim Benzema v drese Realu Madrid.
Karim Benzema v drese Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|4. jún 2023 o 12:08 (aktualizované 4. jún 2023 o 13:25)

Benzema získal s Realom päť titulov v Lige majstrov, štyri v domácej súťaži a tri Španielske poháre.

MADRID. Francúzsky útočník Karim Benzema definitívne opustí Real Madrid, v ktorom pôsobil od roku 2009.

Informáciu priniesol taliansky novinár Fabrizio Romano na Twitteri. Správu následne potvrdil aj španielsky veľkoklub, ktorý uviedol, že Francúz súhlasil s dohodou, ktorá ukončí jeho žiarivú éru v tomto tíme.

Benzema sa s fanúšikmi Realu rozlúči v utorok na tlačovej konferencii.

Benzema získal s Realom päť titulov v Lige majstrov, štyri v domácej súťaži a tri Španielske poháre. V tíme zastáva pozíciu kapitána, no jeho kontrakt sa končí po tejto sezóne.

"Karim prišiel do Realu v roku 2009, keď mal iba 21 rokov. Bol kľúčovým hráčom tohto zlatého obdobia našej histórie. V našom drese odohral 647 zápasov a dal 353 gólov.

Bol príkladom správania a profesionality reprezentujúcich hodnoty nášho klubu. Je to jedna z najväčších legiend nášho klubu a svetového futbalu. Real Madrid vždy bol a vždy bude jeho domovom a jemu a celej jeho rodine želáme to najlepšie v tejto novej etape jeho života," napísal klub.

"Benzemu pozvali do Saudskej Arábie, aby sa pripravil na prestup do Al Ittihad ako nová hviezdy arabskej ligy. Oznámenie sa očakáva budúci týždeň, ak všetko pôjde podľa plánu - môže to byť streda," napísal Romano na Twitteri.

Ešte v sobotu tréner Realu Carlo Ancelotti povedal, že o budúcnosti hráča v Madride niet pochýb.

"Real Madrid a náš kapitán Karim Benzema sa dohodli, že ukončia jeho skvelú a nezabudnuteľnú éru hráča v našom klube. Chceme preukázať svoju vďačnosť a lásku k niekomu, kto je jednou z našich najväčších legiend," uviedol Real vo vyhlásení.

Vedenie Realu v sobotu potvrdilo, že klub opustia v lete aj Eden Hazard, Marco Asensio a Mariano Diaz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Je to definitívne. Karim Benzema opustí Real Madrid