Kytnár zostáva na Slovensku, pokračuje v Banskej Bystrici

Milan Kytnár (vľavo) patril medzi dôležitých hráčov Banskej Bystrice.
Milan Kytnár (vľavo) patril medzi dôležitých hráčov Banskej Bystrice. (Autor: SITA)
TASR|11. jún 2015 o 13:37

Milan Kytnár odohral v minulej sezóne 53 stretnutí. Zaznamenal dvadsať gólov a osemnásť asistencií. V play-off pridal dva góly a šesť prihrávok.

BANSKÁ BYSTRICA. Vedenie slovenského vicemajstra HC '05 Banská Bystrica sa dohodlo na predĺžení spolupráce s 26-ročným centrom Milanom Kytnárom. Vo štvrtok o tom informovala oficiálna webstránka extraligistu.

Kytnár prišiel pod Urpín vlani z Karlových Varov. A hneď vo svojej prvej sezóne pomohol tímu k historickému postupu do finále play-off. V siedmom semifinálovom stretnutí s Nitrou sa blysol víťazným gólom.

"Milan je pre svoj tím platný na oboch koncoch klziska. V minulej sezóne bol trénermi veľmi vyťažovaný počas oslabení, ale dokáže strieľať aj rozhodujúce góly. Veríme, že bude aj naďalej pokračovať v nastolenom trende z vlaňajšej sezóny," uvádza sa v správe na webe banskobystrického klubu.

V siedmom zápase semifinálovej série rozhodol Kytnár o postupe Banskej Bystrice.

kytnar.gif

Topoľčiansky rodák zaznamenal v minulej sezóne v 53 stretnutiach základnej časti dvadsať gólov a osemnásť asistencií. V nadstavbe pridal ďalšie dva góly a šesť prihrávok.

Na svojom konte má jeden štart za klub NHL Edmonton Oilers - ten si ho v drafte v roku 2007 vybral zo 127. miesta.

Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta hráčov do 18 i 20 rokov, v seniorskom drese nastúpil na deväť stretnutí. Skúsenosti má aj z najvyššej českej a fínskej súťaže, v sezóne 2012/2013 nastupoval za bratislavský Slovan v KHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Kytnár zostáva na Slovensku, pokračuje v Banskej Bystrici