Kvalifikant Mečíř ml. pri debute do osemfinále dvojhry

SITA|16. nov 2010 o 17:26

Miloslav Mečíř ml. zvíťazil v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry ATP Challenger Tour Ritro Slovak Open nad britským držiteľom "special exemptu" Jamesom Wardom za 102 minút 1:6, 6:3, 6:4.

BRATISLAVA. Slovenský kvalifikant Miloslav Mečíř ml. zvíťazil v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na tenisovom turnaji ATP Challenger Tour Ritro Slovak Open v Bratislave (dotácia 106 500 eur, tvrdý povrch Premier Latex-Ite v NTC) nad britským držiteľom "special exemptu" Jamesom Wardom za 102 minút 1:6, 6:3, 6:4.

Pre 22-ročného hráča TK Slovan Slovenská sporiteľňa Bratislava ide o vydarenú premiéru v hlavnej súťaži na medzinárodných otvorených majstrovstvách SR. Syn kapitána daviscupovej reprezentácie figuruje na 333. mieste vo svetovom rebríčku, o rok staršiemu Wardovi patrí 199. priečka.

Mečíř ml. si v osemfinálovom 2. kole zmeria sily s úspešným z duelu ruského alternanta Alexandreho Kudriavceva s Francúzom Adrianom Mannarinom nasadeným ako tretím. Už má istotu 14 bodov do hodnotenia (aj so zarátaním kvalifikácie) a šeku na 1830 eur.

Držiteľ troch titulov z úrovne Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Mečíř ml., ktorý sa naposledy radoval v júli v britskom Chiswicku, je v rámci programu NTC zverencom Branislava Sekáča. V Bratislave v rokoch 2004 - 2007 neuspel v kvalifikácii. V utorok v úvodnej časti nevyužil jeden brejkbal za stavu 0:2 a dokonca tri šance na prerazenie podania, z nich dve v rade, pri skóre 0:4. Jedinú hru si pripísal na 1:5.

Pri Wardovom setbale poslal ťažký bekhendový volej od zeme a spoza tela do siete. V druhom dejstve za stavu 3:2 a 30:30 na príjme trafil smeč zo záklonu rámom, ale o tento gem ešte príkladne zabojoval a pri prvom brejkbale sa dočkal: Brit poslal krížny forhend o milimetre vedľa, čo ukázalo Jastrabie oko - 4:2. Mečíř ml. potvrdil únik na nulu a v deviatej hre využil prvý setbal bekhendom popri čiare.

Slovák na úvod rozhodujúcej časti dokonca sľubne dosiahol brejk, ale túto miernu výhodu okamžite stratil, keď súper pritlačil najmä z bekhendovej strany. V tretej hre Mečíř ml. na príjme za stavu 15:40 mal šťastie v podobe prasiatka, pridal odolnosť na voleji, Ward pri zhode trestuhodne pokazil "nabitý" forhend a vzápätí vyrobil tesný ´out´, čo znova ukázal kontrolný systém Hawk Eye.

Vo štvrtej hre sa domáci hráč dostal zo skóre 15:30, v piatej si nádherným bekhendovým returnom vypracoval brejkbal a súper pri ňom zbrklo nasmeroval bekhend za základnú čiaru. Od stavu 1:4* síce Brit zmazal polovicu brejkového manka, ale v koncovke predsa len prejavil menej trpezlivosti a vôle. Ako podávajúci za stavu 3:5 sa vymanil z minisérie dvoch mečbalov, viac však nedokázal. Mečíř ml. zužitkoval hneď prvý mečbal krížnym forhendom.

Ward vo februári 2009 v priestoroch domáceho NTC v londýnskom Roehamptone bojoval na internom turnaji o miesto v tíme na Davis Cup s Chrisom Eatonom 6:40 h, prehral 19:21 v piatom sete. Vlani v decembri pomáhal na Malorke pri príprave Rafaelovi Nadalovi.

Zo slovenských hráčov sa v utorok v 1. kole miestnej singlovej súťaže ešte predstavia držitelia voľnej karty Martin Kližan a Andrej Martin, v stredu Lukáš Lacko. V pondelok postúpili do osemfinálového 2. kola Dominik Hrbatý a Marek Semjan.

Dvojhra - 1. kolo:

Miloslav Mečíř ml. (SR) - James Ward (V. Brit.) 1:6, 6:3, 6:4 za 102 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kvalifikant Mečíř ml. pri debute do osemfinále dvojhry