Kto sa zo Slovákov najviac predá?

Hráči oddychujú. Na trávniku však budú bojovať o slávu, výsledky, trofej i nové angažmán.
Hráči oddychujú. Na trávniku však budú bojovať o slávu, výsledky, trofej i nové angažmán. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Pavol Spál|10. jún 2016 o 06:27

Pre veľké tímy sú cieľovou skupinou zväčša hráči od šestnásť do dvadsaťpäť rokov. To je trend.

VICHY. Predviesť sa a predať sa vyššie. S týmto snom odchádza na európsky šampionát do Francúzska veľa slovenských reprezentantov. Naplniť to nebude jednoduché. Nároky vyspelých zahraničných klubov sú čoraz vyššie.

„Najväčšie šance má ten, kto zažiari. Fantastické výkony na veľkom turnaji dokážu výrazne predať hráča. Tri skvelé zápasy v priebehu pár týždňov často môžu ukázať viac, ako skvelý individuálny výkon v prípravnom zápase. Hodnotu hráča dvíha konfrontácia vo významnej medzinárodnej konfrontácii,“ vysvetľuje športový právnik a futbalový agent Jozef Tokoš.

„Dôležitý je aj zodpovedajúci vek. A tiež to, či majú hráči v klubu výstupnú klauzulu,“ dodal Tokoš.

Pre veľké tímy sú cieľovou skupinou zväčša hráči od šestnásť do dvadsaťpäť rokov. To je trend. Mladíci sú dynamickejší ako starší hráči, lepšie regenerujú a rýchlejšie sa učia nové veci.

„Róbert Mak, Ondrej Duda a Patrik Hrošovský. Ak by hrali v základnej zostave, majú väčšie šance ako ten, čo už hrá vo veľkoklube,“ myslí si Tokoš.

Cena sa môže zvýšiť mnohonásobne

Dvadsaťpäťročný Mak, ktorý exceloval v uplynulej sezóne v PAOK Solún sa už v zime spomínal v súvislosti s milánskym AC. „Teraz sa sústreďujem iba na národný tím,“ odmietol sa baviť Mak o prestupe.

Duda už vlani takmer prestúpil z Legie Varšava do Interu Miláno. Ak mu dá Kozák šancu a nesklame, môže sa jeho cena tiež mnohonásobne zvýšiť.

Dvadsaťštyriročný Hrošovský

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Kto sa zo Slovákov najviac predá?