Slováci v Plzni. Jeden drží kasu, druhý tajne solí jedlá

Plzenskí Slováci sa o chvíľu nevojdú na fotku. Zľava Hrošovský, Ďuriš, Kozáčik, chýba Jakub Hromada a prísť majú ďalší.
Plzenskí Slováci sa o chvíľu nevojdú na fotku. Zľava Hrošovský, Ďuriš, Kozáčik, chýba Jakub Hromada a prísť majú ďalší. (Autor: SME - Gabriel Kucta)
Juraj Berzedi, Pavol Spál|9. jún 2016 o 23:14

Futbalovú Plzeň si podmanili slovenskí futbalisti. Cítiť ich na ihrisku i v kabíne.

Po vstupe do priestorov štadióna cítiť zvláštnu auru. Na stene visí obraz s piatimi bojovníkmi Viktorie Plzeň. Slovenského futbalistu na ňom nenájdeme. Napriek tomu zanechávajú naši hráči v klube, ktorý za posledných šesť rokov získal štyri české tituly, výraznú pečať.

„Českým hráčom idú príkladom. Majú to v hlave usporiadané a futbalovo Plzni vždy pomôžu. V kabíne patria k najväčším profesionálom,“ tvrdí už bývalý tréner Plzne Karel Krejčí.

Reportéri SME nazreli v máji po zisku titulu do zákulisia najlepšieho českého klubu. Brankár Matúš Kozáčik, stredopoliar Patrik Hrošovský a útočník Michal Ďuriš si zahrajú aj na majstrovstvách Európy v drese Slovenska.

Rodinnú atmosféru cítiť aj pri vstupe na hlavné ihrisko, pri ktorom stojí papierová maketa slovenského futbalistu a bývalého stopéra Plzne Mariána Čišovského. Nakreslili ju žiaci zo základnej školy v Plzni.

Slováci majú v Plzni silné zastúpenie: fotogaléria

9.6.2016

Čišo, ako ho všetci v Plzni volajú, už dlhšie bojuje so zákernou chorobou ALS. Na pravej ruke má nalepené červené srdce, ktoré akoby hráčom symbolizovalo, čo majú nechať na trávniku.

„Keď sa mi niečo nepodarí alebo som nespokojný a lámem si s tým hlavu, spomeniem si na Mariána a poviem, že sú omnoho dôležitejšie veci ako športový výsledok,“ poznamená Krejčí.

Tréner Krejči získal s Viktoriou titul a post trénera opustil, aby sa mohol venovať reprezentačným povinnostiam.
Tréner Krejči získal s Viktoriou titul a post trénera opustil, aby sa mohol venovať reprezentačným povinnostiam. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)

Po majstrovskej sezóne nečakane skončil, aby sa mohol naplno venovať úlohe asistenta trénera Pavla Vrbu pri českej reprezentácii

Koľko pív vypil Ďuriš?

Z ihriska počuť radostný džavot, akoby na ňom trénovali najmenší futbalisti. Hráči sa tešia z každej strely na bránku. Uvoľnenú a vtipnú atmosféru dotvára asistent trénera a bývalý skvelý špílmacher Pavel Horváth. Legendárny hráč každý pokus svojich zverencov sprevádza hlasitým komentovaním.

Pri úspešnom zakončení

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Slováci v Plzni. Jeden drží kasu, druhý tajne solí jedlá