Kratochvíl končí v Konyaspore

SITA|19. jún 2009 o 18:36

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Roman Kratochvíl končí po šiestich mesiacoch svoje pôsobenie v tureckom klube Konyaspor.

BRATISLAVA. Bývalý slovenský futbalový reprezentant Roman Kratochvíl (nar. 24. 6. 1974) končí po šiestich mesiacoch svoje pôsobenie v tureckom klube Konyaspor.

"Dôvodom jeho odchodu nie je určite výkonnosť, po futbalovej stránke má Roman stále čo povedať a ukázať. Ide o pravidlo, platiace v Turecku. My sme sa v januári dohodli na Kratochvílovom pôsobení v Konyaspore iba do konca sezóny 2008/2009. Tento klub však teraz zostúpil do nižšej súťaže a v tom prípade nemôže dôjsť k predĺženiu kontraktu hráča. Keby mal Roman zmluvu napríklad na 18 mesiacov, čiže ešte na rok, nič by mu nebránilo hrať v Konyaspore aj naďalej," vysvetlil v rozhovore pre agentúru SITA licenčný agent SFZ a hráčov manažér Emil Kovarovič.

Onedlho 35-ročný Kratochvíl, ktorý celú seniorskú kariéru pôsobil v dvoch kluboch - Interi Bratislava (1994 - 2002) a v tureckom Denizlispore (2002 - 2008) - by však v "krajine polmesiaca" mal zostať aj naďalej.

"Paradoxne sa prihlásili predstavitelia jeho bývalého klubu z Denizlisporu, ktorí ho chceli angažovať ako asistenta trénera. Roman však chce ešte aktívne hrať. V Kratochvílovom prípade registrujeme záujem z troch-štyroch klubov najvyššej tureckej súťaže. V týchto dňoch rokujeme, o pár dní by sme mali byť ohľadom Romanovej futbalovej budúcnosti múdrejší," dodal na margo rodáka z Bratislavy Emil Kovarovič.

Nachádzate sa tu:
Domov