Na olympiáde získala bronz, na MS má Japonka veľkú šancu na zlato

Japonská krasokorčuliarka Kaori Sakamotová.
Japonská krasokorčuliarka Kaori Sakamotová. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|23. mar 2022 o 16:30 (aktualizované 23. mar 2022 o 21:06)

Má viac ako päťbodový náskok.

BRATISLAVA. Japonka Kaori Sakamotová je po krátkom programe najbližšie k zisku titulu majsterky sveta v krasokorčuľovaní.

Na šampionáte vo francúzskom Montpellieri dostala za svoj výkon bodové hodnotenie 80,32 bodu a pred piatkovým vyvrcholením súťaže má náskok 5,32 bodu pred Belgičankou Loenou Hendrickxovou.

Tretia je s takmer desaťbodovým mankom Američanka Mariah Bellová (72,55 b). Na šampionáte sa predstavilo celkovo 33 sólistiek, do finále postúpilo 24 najlepších. Slovensko medzi sólistkami nemá zastúpenie.

Vo Francúzsku absentujú inokedy dominantné Rusky, dôvodom je dištanc spojený s vojenskou inváziou Ruska na území Ukrajiny.

Dvadsaťjedenročná Sakamotová má v Montpellieri šancu na premiérovú medailu na tomto fóre, jej doterajším maximom je piata priečka z MS 2019.

Prípadným titulom majsterky sveta môže spečatiť úspešnú sezónu, keďže na februárových ZOH 2022 v čínskom Pekingu brala bronz. Hendrickxová bola pod piatimi kruhmi siedma a Bellová až jedenásta.

Na svetovom šampionáte vo Francúzsku sa v stredu začne aj súťaž športových dvojíc, vo štvrtok prídu na rad sólisti vrátane Slováka Adama Hagaru a v piatok tanečné páry aj so slovenskou dvojicou Maria Sofia Pucherová, Nikita Lysak.

Krátky program športových dvojíc sa stal korisťou Američanov Alexy Knierimovej s Brandonom Frazierom, ktorí o jeden bod odsunuli za sebou krajanov Ashley Cainovú-Gribbleovú a Timothyho Leduca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Na olympiáde získala bronz, na MS má Japonka veľkú šancu na zlato