Na domácich MS triumfovala Sakamotová, obhájila tak minuloročný titul

Kaori Sakamotová.
Kaori Sakamotová. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. mar 2023 o 13:42

Pred druhou Kórejčankou zvíťazila s náskokom takmer štyroch bodov.

MS v krasokorčuľovaní 2023

Ženy - voľné jazdy:

1.

Kaori Sakamotová

Japonsko

224,61 b

2.

Hae-in Lee

Južná Kórea

220,94 b

3.

Loena Hendrickxová

Belgicko

210,42 b

4.

Isabeau Levitová

USA

207,65 b

5.

Mai Miharaová

Japonsko

205,70 b

SAITAMA. Japonská krasokorčuliarka Kaori Sakamotová obhájila titul majsterky sveta v súťaži sólistiek.

Na domácom ľade v Saitame potvrdila v piatkových voľných jazdách post líderky po krátkom programe a triumfovala so ziskom 224,61 bodu. Striebro si vybojovala Kórejčanka Hae-in Lee (220,94), bronz patrí Belgičanke Loene Hendrickxovej (210,42).

Dvadsaťdvaročná Sakamotová viedla po krátkom programe so sľubným, takmer šesťbodovým náskokom pred konkurentkami a na zisk zlata jej stačilo aj druhé miesto vo voľnej jazde.

Pri neúčasti ruských krasokorčuliarok zopakovala svoje prvenstvo z minuloročného svetového šampionátu v Montpellieri a stala sa prvou Japonkou v histórii, ktorá dokázala obhájiť titul na MS.

"Cítila som, že ma doma podporuje obrovské množstvo ľudí. Najprv som z toho bola trochu nervózna, ale podarilo sa mi to zužitkovať a dodalo mi to ešte viac síl," uviedla po triumfe Sakamotová, ktorá na vlaňajších ZOH v Pekingu získala bronz.

VIDEO: Kaori Sakamotová počas finálovej jazdy

Prvé dve priečky vtedy obsadili Anna Ščerbakovová a Alexandra Trusovová, ruské reprezentantky však nemohli v Saitame štartovať po invázii svojej krajiny na Ukrajinu.

Na vlaňajších ZOH v Pekingu získala bronz, prvé dve priečky vtedy obsadili Anna Ščerbakovová a Alexandra Trusovová. Ruské reprezentantky nemôžu v Saitame štartovať po invázii svojej krajiny na Ukrajinu.

Najlepšiu voľnú jazdu predviedla 17-ročná Lee z Kórejskej republiky (147,32 b.). Belgičanka Hendrickxová sa na stupne víťazov vyšvihla z piatej pozície po krátkom programe a cenným kovom nadviazala na zisk striebra z MS 2022.

Tesne za pódiom skončila iba 16-ročná Američanka Isabeau Levitová, juniorská svetová šampiónka (207,65 b.).

Vo voľných jazdách už neštartovala slovenská krasokorčuliarka Ema Doboszová, ktorá sa neprebojovala medzi elitnú 24-ku. V stredajšom krátkom programe síce dosiahla nový osobný rekord 53,01 bodu, ale stačilo jej to iba na 28. miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Na domácich MS triumfovala Sakamotová, obhájila tak minuloročný titul